Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim ka Zrenjaninu ove psenice koje su sejane pre one obilne kise,a koje su sada kao tepih,neke su prskane verovatno od ovih cikada,mislim da je prskalica po tragovima u njivi,ne verujem da je rasipac.

Kod nas ko nije završio setvu, mislim da će sejati rasipacem, jer ovo vreme ne dozvoljava da se prosuši. Pre onih obilnih kisa, da je razbacano rasipacem, I bez tanjranja sve bi niklo. Dal ima razlike, to je dosta diskutabilno, jer sve zavisi od vremenskih uslova.

@Aca97 zašto nisi upario sejalicu sa rotodrljacom, kad već imaš hidro lift? Po meni je to dobra kombinacija.

Ау, ал' сам се иструцк'о данас на првом проходу сетвоспремачем пре пет дана узораног кукурузишта. ОК је влага - не лепи се нити се окоштало, али оне лепо послагане "векне" од земље које плуг оставља када оре траг комбајна су ме тако смориле, да сам други проход оставио за сутра.

Ja danas zavrsio setvu ,nikad gori uslovi,mokra zemlja ,gura ,lepi na tanjire ,tockove,zagusuje, ma haos.Sutra otkacujem sejalicu i do sledece sezone je ne vadim iz supe

I kod mene danas pukao top psenica posejana 160kg/kj i odma povaljana kembridzom.Nadam se da ce brzo nici posto je zemlja jos topla,a i vreme je lepo nema minusa.Kukuruzista sam orao i dva puta setvospremac kad sam krenuo kembridzom mislio sam dali da odustanem zemlja tvrda sabila se katastrofa,dok je suncokretiste tanjirano dva puta i podloga idealna za setvu ni mekano ni tvrdo svako zrno je otislo u zemlju.

Ima dosta i svedske musice, ja razoravam 10 kj razi sto mi je unistila. Danas idem prskanje kompletne psenice.
Ovo je slika od juce, a setva 24.sep

c5b39cd6896a4226ee60db2aee249e83.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene na nekim parcelama ima cikada...

Radim soju, kukuruz, suncokret i pšenicu. Definitivno je pšenica postala najzahtevnija kultura. Sad treba i u jesen da je prskam o_O.
Nekada se poseje, u proleće jedna prihrana, i sledeći je bio kombajn. Tada bili dzakaroši, skidao se uglavnom dzak po aru. A dzakovi bili oni braon veliki, hvatali od 65 do 70 kg. Sad kad bi sa takvom agrotehnikom uradio, teško da bi bilo dve tone po hektaru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh