Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskustva sa KWS FOXYL?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vidi sa nekim stručnim licem iz PSS.Ovo više nije normalno, samo krokodili da počnu da nas napadaju i bićemo kompletni.
Три узастопно изразито благе зиме. Никакво чудо.

Kod nas ko nije završio setvu, mislim da će sejati rasipacem, jer ovo vreme ne dozvoljava da se prosuši. Pre onih obilnih kisa, da je razbacano rasipacem, I bez tanjranja sve bi niklo. Dal ima razlike, to je dosta diskutabilno, jer sve zavisi od vremenskih uslova.

@Aca97 zašto nisi upario sejalicu sa rotodrljacom, kad već imaš hidro lift? Po meni je to dobra kombinacija.
Probao, ipak mi treba malo jace traktorce za tu kombinaciju

Juce sam nekako uspeo da pripremim za setvu. Ako sve bude kako treba cekam subotu ili nedelju i sejem. Najava je za danas neke kisice ili rosulje pa neka se malo prosusi i zavrsavam. Obzirom da sam imao peh sa mojim zglobom i kako je sve islo tesko dobro je i ovo. A i prosle godine sam poejao oko 11-12 nov pa imao izvarednu psenicu i za moj kraj je to bio rekord.

Setva 20 oktobra, norma 250kg po hektaru sorta Anapurna, sopstvena dorada.
771667795403195ce88833bc66b7a114.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ja prezadovoljan, već dve godine bolji rodi od drugih koje smo smejali... Ove godine se potrefio da sam posejao samo njega, pa šta nam bog da..
Треба ли регулатор код јаче прихране азотом? Колико је стабилан у односу на Басмати нпр.?

Kakvi su vam utisci za pšenicu Montekristo, jel imao ko? Nemam nigde apilco a nudi mi se ova umesto njega?

Mi smo ove godine za probu uzeli LG Aneri, jel imao neko do sada iskustva s njom. Nije bilo više Apilca.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ove godine sam imao i njega i Alkantaru na istoj parceli,ali posto nam je godina bila uzas i za psenicu,ne mogu nista posebno reci oko toga koji je bolji,manje vise obe sorte su slicne bile.Ove godine ih nemam rame uz rame ali opet parcele ,tj zemljiste i predusevi,djubrenje je isto,pa ako bog da da bude puno bolja naredna godina,videcu koja ce biti bolja od njih.

Ne valja li se zbog boljeg i bržeg klijanja? Kakva bi bila svrha valjanja nakon 3. lista ili na proljeće? :unsure:
Zimi se zbog izmrzavanja podize gornji sloj 5-6cm zemlje gdje je gro korjena od psenice , i to ako ima dosta vlage , zato se u proljece valja , radilo se ravnim valjcima nekada kad su bili konji svaka kuca je imala drveni valjak , takodje zimi kad je na snijeg pala kisa ili zbog nekog razloga se na povrsini snijega stvorio led sa konjima gazili da razbiju led (gledaj snijezna snijet) , omotali dolje konjima sa nekim krpama noge da ne isjeku kozu na ledu. Poslije se upotrebljavali traktori prodje svakih 5-6 metara da izlomi led. Kako vec godinama nema ni snijega ni leda na njemu a i zime nisu vise zestoke a nema ni padavina , suhe zime, to se vise ne radi.

Kakvi su vam utisci za pšenicu Montekristo, jel imao ko? Nemam nigde apilco a nudi mi se ova umesto njega?
Imam je ove godine na parceli 14 j, zasticeno Yuntom, setva od pre 2 dana. Prosle godine sam je imao na jednoj parceli 2 j, dosta cudno izleda u prolece, nekako "trščato" raste i ima neobicnu zelenu boju, bokori se dobro, sto se tice prinosa bila je dobra kao i ostale sorte ove godine u nasem kraju.
Od ostalih sorti : Sothys, Santorin - tavanusa i kupovne Apilco, Cellule. Za sad jesenji deo posla je dobro odradjen i sve je lepo niklo (osim ove kasnije setve).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh