Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta njima moze kisa? Bolje da ih isprskate jer ide toplo vreme i da vam se ne desi kao kod cini mi se Darko Dren pa da vam propadne psenica. Ali je najbolje i najjednostavnije da pitate zastitara.

Samo je pitanje koji insekticid upotrebiti. Jer ako isprsakte pa unistite te koje su na parceli ali zato posle dodju druge. Dakle po meni je bolje koristiti one insekticide koji su takvi da ostaju neko vreme u biljkama pa ce stradati i one cikade koje kasnije dodju. Ne znam tacan naziv ovakvih insekticida.

Da li ima ili nema, videcemo. Ja se i odlucio za kasniju setvu bas zbog toga. Mada do sada nije bilo problema sa psenicom, al tako bilo i sa sojom bez problema pa prosle god 2 meseca nisam otkacinjao prskalicu, i to bas sa tim Despotom (Hlorpirifos)

Da li ima ili nema, videcemo. Ja se i odlucio za kasniju setvu bas zbog toga. Mada do sada nije bilo problema sa psenicom, al tako bilo i sa sojom bez problema pa prosle god 2 meseca nisam otkacinjao prskalicu, i to bas sa tim Despotom (Hlorpirifos)
Bas iz tog razloga i ja idem u kasniju setvu, prosle godine na svim njivama gde sam posejao pocetkom oktobra(bilo vlage niklo) imao sam problem . E sad opet njive do moje uveliko niklo, dp koje temperature one opataju

Ja krecem sutra u setvu,okasnilo se malo,ove jeseni smo planirali samo 30 kj ,ako sve bude islo ok ,setva gotova za 2 dana

Cikada po izniklim psenicama iz prvih rokova setve kao u prici. Danas gledam imanje agro klek, psenica prelepa ali nema zezanja tuce se insekticidom celi dan. Meni je seme 90% radjeno insekticidom, mada i to drzi od 4do 6nedelja. Videcemo kada nikne kakvo ce vreme biti, ali valjalo bi jos koji dan toplog da poseju ljudi a onda moze i da zaladi malo.

Sent from my S60 using Tapatalk

Sa kojim si insekticidom tretirao seme?
Ja sam zaštitio Gaučom,pa ćemo videti da li će ga ''probiti''.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh