Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moglo bi da bude velikih problema, ali posto ti ores onda ce verovatno biti dosta ublazeno. Mozda ti tek ponegde malo pobeli psenica.

Prethodna dva dana i noći akcija da se poseje žito, povlači drljačom i povalja. Posejana Alcantara i Apilco.
Malo slika iz setve.

Y21r41A.jpg

DDZ6HV9.jpg

0r1ooQG.jpg

ZUTKJpI.jpg

AKpyr1D.jpg

dLxJeEg.jpg

tx87VMm.jpg

JyjP2jK.jpg

dAybgJa.jpg

NkA5bhq.jpg

Ja sam radio soju 0.3 l po ha sa rampom, planiram da istanjiram i sejem psenicu. Hoce li biti problema mozda?

Posejana jedna parcela da ima za leba.Semenski Apilco, dosta sitno i prljavo seme sa sve lomom u džačićima.Ispalo je oko 115 kg/k.j semena.Nastavak sledi.

Matiću ja nisam lom ni gledao. No bilo je osja, sad jel od pšenice, jel od nekih neželjenih semena, videćeno sproleća. Do tada, samo neka nikne.

Posejana jedna parcela da ima za leba.Semenski Apilco, dosta sitno i prljavo seme sa sve lomom u džačićima.Ispalo je oko 115 kg/k.j semena.Nastavak sledi.
I kod mene je seme Apilca bilo očajno. Piše da je tretirano Seedmax-om i seedcolor-om ali skoro da i nema boje. Takođe je sitno i ima loma. Ja imao 4 tone svoje Avenue ali nisam imao čime da zaprašim.

Isto je pisalo i kod mene.Doradni centar iz Sr.Mitrovice?
Za svoje seme sam nabavio prašak semesan.Možda deluje primitivno ali nisam nikada imao problema i greške sa njim.

Mi sad radili avenue kupovno seme isli sa normom od 130kg/kj a ispalo malo jače od 150kg/kj. Videcemo kakav ce solehio da bude iz nase dorade.

Послато са SM-A310F помоћу Тапатока

Mislim da je Nikol bRez osija,a Modern je sa osijama.
Koji je to doradni centar iz Mitrovice da tako loše radi?
Znam da Sekulić radi savršeno.

Nikol ja imao prosle godine i bez osja je. Ako planiras dobru agrotehniku, bez regulatora rasta je ne sej. Rodila je na znj klasi zemlje za sve pare, ali je bilo skoro sva polegla. Krupno i jedro zrno.

Ja sam radio soju 0.3 l po ha sa rampom, planiram da istanjiram i sejem psenicu. Hoce li biti problema mozda?
Nemoj to nikako da radis,iz iskustva ti kazem,znao sam da moze da smeta i prosle jeseni ipak posejem na 2 kj psenicu,2400 kg po kj,ne radi to

Послато са SM-J610FN помоћу Тапатока

Kod mene je bilo dosta kise u par navrata po 40-ak litara pa mozda to mi spasi pšenicu a danas posijano pa sta joj Bog da..inace taj Klomazon je tatamata za ambroziju..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh