Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@kiraj
Koji je učinak sa ovom kombinacijom?
Ovde je prvo tanjirano,tako mi izgleda. Radite li i na oranom sa rd + sejalica i da li je tu učinak manji ili ne?

Lebac je u zemlji, simonida 145kg po kj, sofru 130kg po kj domaća dorada i nešto avenu (kupovno) 140kg po kj, predusev soja, osnovna obrada gruber (jedan prohod), setvospremač (jedan prohod), đubrenje pre grubera 200kg 6-24-12 po kj i uree 80kg po kj.Posejao i mom koperantu 4kj apilka pa će vidimo.

NS40S setva 7 oktobra , 15x kg/jutru

IMG_20201021_171304_2.jpg

Kod mene se svi nešto žale da im ide više semena. Jel imao još neko taj problem?

Isti problem bio i kod mene. Jbg najverovatnije mašine sve ostale standardno nameštene a seme sitnije zbog ekstra godine ove.
Solehio koji sam svoj ostavio bio ekstra i rod i krupno seme i bačeno u kilo, posle prešli na Apilko original bacilo 20kg više po jutru

Kod nas je isto išlo više semena ,nego obično.
Danas završena setva pšenice.

Inace i kod je otislo semena mnogo vise nikako da nastelujem masinu,inace moje je misljenje da je vece i teze zrno bilo a masina je mehanicka ona se isto okrece da li je sitno zrno ili krupno.

Solehio,setva 6.oktobra ovde je otislo 155 - 160 kg/Ha
Na desnoj parceli se vidi da su divlje svinje vec zapocele svoju aktivnost.

U bre ljudi vi ko da prvi put sejete pšenicu, nije do sejalica nego je hektolitar veći i to dosta u odnosu na prošlu godinu pa samim tim i semena imate manje u džaku tojest zrna i otuda veća potrošnja semena, ja tu nebih ništa smanjivao potrošnju ali no.

I ja sam imao problem sa kupovnim avenue. Amazone podesena na 125 kg ,posle 10 jutara ispalo da je islo po 145 po kj.Tek tada sam obratio paznju da su vrecice do pola pune toliko je sitno seme.Dosejali original nase sto je falilo ,taman ogled da vidimo razliku::novac::

Ja danas krenuo solehio,reko da proverim ja to,kad ono prc,prosle godine menjac mi bio na 55 sada morao da ga vratim na 45 ,da i ide 130 kg po kj,da sam ga onako ostavio bacio bih oko 160 kg,seme je sada krupnije ,i bolji hektolitar zato i ide vise

Bas hteo da pitam, jel vi vršite kalibraciji sejalice za različito seme. Verovatno da ne radite, pa vam se javlja veća(ili manja) potrošnja, jer vam ostaje od pre podešena sejalica. Svaki put, za svako seme uradim, i baci u kilu. Posao koji traje 5min.
Inace gledam kod nas u ataru kako se pegla i spremaju tereni, bice pšenice rekordno posejano. U suncokret se mnogi razočarali. A kukuruz se skinuo ranije pa se seje pšenica.

Danas pripremao za psenicu i juce .Sutra sijanje.Da li ce biti problema ako posijem na sojiste koje je prskano Klomazonom 0.20dcl po ha.Bilo ambrozije pa prskali soju a sad sam gruberom prosao i rotodrljacom?Da li je tko imao iskustva sa tim?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh