MOMOSARIC
Član
Šta pričati kad se kod nas idalje više prodaje bijelog nego crnog hljeba . Isto tako nelogično , svi kažu da pekari sve rade od istog brašna samo oboje nečim , pa onda čisto integralno brašno skuplje od bijelog ?? Sve mi je nelogično.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da ali oni mere hektolitar odmah sa prikolice sa primesama što nije ispravno po meni .Desi se da pšenica dobra kao kava ali bude 10 % ljulja i jedna suva smrda baja i zauzmu prostor i obore hektolitar na 73. Kada se proseje na prvi separator u mlinu ostane pšenica sa 80 htl. Zar nisu nepismeni?O plevi da i negovorimo .Desi se malo pleve zbog kombajana i eto ti malog htl ,nije važno što je pšenica dobra. Znači on meri težinu odredjene zapremine ,a nezanima ga šta je unutra.@Krlemrle
Ja sam bio ubedjen da je hektolitar ustvari pokzatelj kvaliteta. Vrednuje se hektolitar pozitivno i primese negativno, stoga treba teziti da ova dva parametra budu sto bolji![]()
A i te primese na kraju prodaju kao plevu hranu za goveda.
Medjutim u praksi hektolitar se meri od uzorka sa prikolice...
Sad ispade da ljudi lažu ako su imali veći prinos od VAS. TO što ste imali manji prinos potražite u sebi razloge za podbačaje, a ne u tome da su jutra veća ili manja! I da se razumemo , nisu sva zemljišta ista kao ni njihove proizvodne osobine. Ove godine sam imao na površini od jednog jutra Ingenio 4680 kg sa 12 % vlage i hektolitrom od 81 tako da apsolutno verujem da može da se proizvede