Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žetva je počela i u našem kraju pre 2-3 dana. Do sada smo skinuli jedva trećinu, sve sorta Apač, prinos oko 40t/kj, vlaga od 13.2 do 14.3, primese od 2.0 do 3.6, hektolitar od 77 do 80.
Ne mogu da budem skroz zadovoljan jer je radila puna agrotehnika - MAP + UREA u proleće, 2 puta prskanje protiv bolesti, prskano protiv korova, prskano protiv insekata Fastacom, dva puta prihranjivano i Slavolom...
Analize nam radi SGS, juče su dolazili u centralno skaldište naše zadruge i uzimali uzorke na mikotoksine i teške elemente, ne sviđa mi se ovo...
Inače, koliko vidim po komentarima najveći prosečan prinos ima Ingenio ako se ne varam?

Juce skinuli 5kj Balatona, bilo je oko 4100kg/kj,hektolitar, vlagu i primese ne znam, posto je kamion odvukao, pa sam samo pitao za tezinu. Cini mi se najbolja psenica koju ja imam. I jos 3kj Simonide oko 3400 kg/kj,hektolitar 77, na oko je izgledala ekstra ali nije mnogo iscurelo. Agrotehnika je svuda bila ista.
Sutra nastavljamo dalje

Mi smo danas završili sa našim žitom, sve u svemu sa rodom smo zadovoljni od 34-42m po kj. Prosek će biti kad se kombajner malo odmori (ili kad padne kiša).

Danas predata pšenica NS Simonida prinos 35,5 q/kj vlaga 11%, hektolitarska masa 82, nečistoća 2,5%. Bilo je oko 20% pologa i na tim mestima se teže odvajalo zrno od klasa pa je ostalo nešto zrna i u slami. "Tamo di ima, tamo se i prosipa" - govorili su stari. Đubrenje po preporuci PSS Kikinda na osnovu rezultata kontrole plodnosti.

Pokoseno danas 2 jutra apac prinos 78,2m hektolitar 76,5 i 76,2 vlaga 12,7i12,3 necistoca 3,7i2,4 ,podaci su za dve prikolice a zito je sa jedne njive,jedan od najvecih prinosa u zadnjih nekoliko godina, veoma zadovoljan, jos samo da bude 20 din.

danas gotova zetva psenice... rezultati:
apac sa tavana prinos 3.95t po kj hektolitar 75,zvezdana original 4t po kj hektolitar 84,apac original 4.8t po kj hektolitar 80...

agrotehnika-predusev kukuruz...osnovno djubrenje oko 80 kg mapa,u prolece 250 kg ana u dva puta...prvo prskanje herbicid,insekticid,fungicid,drugo prskanje fungicid i insekticid...valjanje u jesen i u prolece...

jako zadovoljan!:ppozdrav:

Ja sam danas Apac poceo koji je sejan 4 ili 7 novembra,ne secam se tacno.Prinos nije los.Evo i rezultati analize.
fotografija09941.jpg

Evo i slika kako izgleda,ovo je prvi prohod pored sklada-medje.
fotografija09901.jpg

Kasnije je koseno na 2/3 kose,jer Zmaj nezna gde ce od muke kad idem punu kosu.
fotografija09921.jpg

Odokativno oko 5t/kj.Nije gotova parcela jos pa neznam tacno,mada i onaj sejan pred kraj optimalnog roka meni ne izgleda nista bolje od ovog.

Juce pokosio jednu parcelu od 90 ari, bilo 6320kg, hektolitar 80,6,sto ce reci 7000kg/ha. Agrotehnika:
Tanjiranje,sorta Balatun iz ambara(selektovan)200kg/ha, bez NPK,prihrana220+160kg/ha, prskanje Tezis+Altea+Navalon 2kg povaljana u prolece.
Prinos iznad ocekivanja.Sejacu opet samo koliko moram uz sto manja ulaganja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh