Branko123
Član
kakvi su prinosi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas tako. Mi smo Balatona imali 4 t/kj, nije radjena druga zastita. Zrno je bilo bas sitno, mozda sitnije nego prosle godine, cak je bilo i dosta smezuranih zrna i zato sam mislio da ce prinos biti manji, ali ocigledno je bio dobar sklop i dosta zrna. Vlaga je bila 13,3 a hektolitar 78,6.Ove godine ja jako odgovarlo vreme psenici. Da nije bilo toplotnog udara pre 2 nedelje verujem da bi i 10t/ha bilo ostvarivo.
Gde su sada stručnjaci da daju objašnjenje . Prinos nije meren jer je u šupi za sada po prikolicama 15000 kg ni kilo vise.Površina je navedena gore kao I količina semena.Ja sam posejao Balaton 500 kg na 4,8 kj , radi probe i na oko mi se čini da mi je najlošija pšenica ove godine.
Ubuduće ništa ispod 130-140 kg po kj ne sejem. No vaga će dati završnu reč.
Posle ovoga grada sa slike nije parcele odavale utisak da su oštećene ali vaga je rekla drugačije.
Nisam je stigao slikati parcela 0,8235 ha ili 1,43 kj prinos 5900 kg.
Завршио и ја жетву: сорта нс рапсодија сетвена норма око 150 кг/ј, ђубрење 100кг мапа и 150кг урее одједном у фебруару по кј. Прскана секатор и престиж, у цвету просаро фастак и прихрана. Влага 10,5 хл 78 принос 4173 кг/ј, увек може боље али сам и овако задовољан (да сам 4 дана пре вршио).