Ovčarski psi - Dresura

ZvonaHR je napisao(la):
Ajmo stručnjaci ::namigivanje:: i poznavaoci, slika 1 nije Pulin a nije ni Hrvatski ovčar.Pulin kao pasmina NIKAD nije postojala nastala je pod tim imenom kao Vojvođanski pulin negdje 2003 godine.Što se repova tiče kod Hrvatskog ovčara postoje tri soja,sa dugačkim repom, bezrepi,međutim pojavljuju se primjerci koji pri okotu imaje kratke repove.
...mladicu moj problem je tvoj...
Pulin zvanicno nikada kao pasmina sa stanovista kinologije zaista nije postojao ali je cinjenica da se ti psi pod nazivom pulin susrecu u Vojvodini vec dugi niz godina (samo u mojoj porodici vec nekih osamdesetak godina).Jos u periodu izmedju dva svetska rata moji preci (deda i pradeda) su na ostrvu Lido pored Zemuna uzgajali ovce i imali pse koji su se i tada a i danas zvali pulini.To mogu da dokumentujem i fotografijama ( istina) iz nesto kasnijeg perioda.Dakle istorija ovih pasa (a i istorija uopste) ne pocinje od trenutka nastanka rep. Hrvatske.
Sto se tice konstatacije da je Vojvodina (Srem) do Zemuna bila u sastavu Hrvatske to je, moram da podsetim, bilo samo u periodu NDH.
E sad po toj logici da se sve sto se zateklo ili nastalo na teritoriji koju danas obuhvata Rep Hrvatska
hrvatsko onda i mi u Sremu imamo puno pravo da insistiramo na tome da su svi imperatori rodjeni u Sirmijumu u najmanju ruku Sremci.
Dakle, mi cemo ga ovde zvati pulin a vi ga tamo zovite kako god hocete , nema ljutnje, vazno je samo da su oni nama korisni!

Samo pod nazivom Pulin ,Da! Slažem se sa tvojim pisanjem da rasa nije nastala 90tih godina.Suprotno tomu u tekstu gore Hrvatski ovčar se spominje nekih 17i kojih godina.No kao i obično kako je bilo.Mi u Hrvatskoj zbog tadašnje komunističke vlasti jednostavno nismo smjeli zvati kako ga zovemo danas,ali taj pas je po imenom Hrvatski ovčar standardiziran i uveden u svjetsku kinološku organizaciju davne 1969 godine.

Hajde imenjace jel to sve bas toliko bitno vazno da juri zivotinje neumorno i da slusa sve ostalo je dizanje rejtinga ::lose::

Zemun imas li neko zensko stene za prodaju moze i malo starije

Zvona vazno da su i Pulin i Hrvatski ovcar pametni i poslusni.Ja imam Pulina ti imas hrvatskog ovcara.A sustina je u razmeni iskustava o njima.Ko zna mozda ti imas puline a mi ovcare ko ce to da zna.

Nema problema gospodo! Volio bi ja da je moja Gara-Alka ostala živa ali eto.Sada mi po dvorištu šetaje šarplaninci.

poslikao sam svoje pse ali nema sanse da prebacim slike,pokusavam ali neide

Ево и неколико слика од мојих штенића. Нису мирни и тешко позирају. Имају 48 дана и идуће недеље их продајем. Код мене су кер и керуша. Имам три мушка и два женска штенета.

Svaka cast i moja se kuja naganja ali netrebaju mi samo mi stvaraju glavobolju i svak bi dzabe da im dam stene od 3 mijeseca.

Posto ih prodajes Drakce?
Post je spojen: [time]1273003909[/time]

Пулини су врло привржени укућанима и ми их мазимо, јер једноставно то траже од нас. Ја мислим да свако домаћинство треба да има једног пулина који "регулише" све. Примера ради, кад увече затварамо кокошке знале су овце да трче на жито и отежавају затварање. Керуша је то сама укапирала и чим полазимо да затварамо кокошке она стаје и неда овцама да приђу. Ја продајем штениће по 50 еура. Имам резервисано тако да треба пожурити.

Dragče je napisao(la):
Пулини су врло привржени укућанима и ми их мазимо, ....................продајем штениће по 50 еура. Имам резервисано тако да треба пожурити.

Danas ih video u prirodi - uživo, neverovatni su, pravi slatkiši, a tek da im vidite majku, koliko je pametna i umiljata. A otac štenadi, e tu nikom ne bi preporučio da stane ispred njega!?

Nije marketing, ali požurite ko je zainteresovan!

:ppozdrav:

Ovaj moj hoce da pridje ida se ocese o moju nogu ili da udari njuskom ili lizne ruku , skoci i lizne kad se ne nadam .sad se linja pa muka posle da otresem dlake sa trenerke

Moj prijedlog na račun ovčarskih pasa je sledeći: "Srednjeazijski ovčar"-ubjedljivo rasa broj jedan danas.Srenjeazijski ovčar u potpunosti podnosi konkurenciju i Šarplaninca & Kavkaskog ovčara.Srednjeazijski ovčar nije ujedljiv kao što su Šarplaninac i Kavkazac.Kada se stada ovaca kreću recimo kroz neko naseljeno mjesto onda azijati idu sa ovcama sasvim normalno,dok dvije ostale pomenute rase napadaju čovjeka.

Naš pas koji je uvezen iz matuške Rusije.

Isti pas sa našim ovcama.

Post je spojen: [time]1273688897[/time]

Nazad
Vrh