Pa reci to pravim imenom, bez obzira dali se nekome svidja ili ne: TROVANJE , a ti ga udeni gde hoces, to je ipak to.
Slazem se ja da je bolje ne prskano ali nije sve kao sto mislis. Prskaju nas prijatelju 10puta vise nego sto mi znamo i o tome se cuti. Nemoj misliti da je ta vocka koju ne prskas i ako uopste budes sa nje nesto ubrao nije prskana i puna hemije. Gresis silno.
Svako ko se bavi poljoprivredom komercijalno nece da rizikuje rod da bi video stetocine u svom zasadu i u njima uzivao u to budi siguran i termin "trovanje" je ne prihvatlji za zastitu poljoprivrednih proizvoda jer je netacan ako se koristi u propisanim granicama. Dali mislis da je dobro ako koristis za zastitu u organskoj proizvodnji bilo sta od preparata u preteranim kolicinama zdravo , nebih bas rekao. Tako da sve ima svoje dobre i svoje lose strane. Samo je pitanje ko se za koju odluci, zato se drzim one, zivi i pusti druge da zive.
Tintoreti@, druze, sta da ti kazem, vidim da si na brzinu procitao, ove moje reci, jer samo tako mogu da objasnim ovo sto si napisao. Tjt. slazes se samnom , ali...
Inace pratim tvoje postove i vidim da si ozbiljan covek ( a svidja mi se kako si pecnuo Oktopoda) i ozbiljan proizvodjac, i sve se slazem sa tobom, ali...
Ja nemam pretenzija da postanem veliki komercijalni proizvodzac (ciji trud izuzetno cenim), i juce sam ,a i ranijih postova , napravio veliki otklon i izvinjenje unapred, mnogim ljudima za moje stavove. Ali da ne duzim, precizno sam naveo sve termine i stojim iza njih, samo ih treba pravilno upotrebiti u odredjenim ( na zalost sve vecim i vecim) situacijama.
Ali oko jedne stvari se necemo sloziti: necu da cutim. Zasto cutati? Zasto da cutim? Dokle cemo da cutimo? Necu da cutim. Necu da cutim , ni kad me drugi truju , ni kad sam sebe trujem.
Jedino mozemo pitati : DOKLE ?
A pokusaj da se da odgovor na ovo , bi bio : na sme se cutati, nego biti strpljiv, ponavljati ,ukazivati ,dosadjivati . Nalaziti alternativna resenja, ali sigurna, opravdana, jeftina , normalna (nemojte me zbog ovoga povezivati sa necim drugim, nego pazljivo procitajte), primenljiva, korisna itd.
Mislite da su ovo "vetrenjace"? Nisu, verujte mi, a i sami znate da imamo REALAN problem.
Jos jednom napominjem , da ovime ne zelim nikome da vredjam inteligenciju, i izvinjavam se unapred, ako se neko tu pronadje.