Oranje

Moguće ali vidiš Ti na prvom sliku da pored desnog točaka brazda oko 25cm ja mislim da tu nije ostao neuzorano ali ne tvdim da ovako treba to raditi po PSu ajde molim te objasni kako je pravilno jer ovde kod nas niko to ne radi ni ovako, ni nikako.

Taptalk LG-65

Možeš mi da pokažeš na sliku koji je taj 40cm neuzoran?

Taptalk LG-65

Nemogu ubaciti slike kako sam to danas upravo uradio . nešto nije uredu sa dodaj
. rs , probaću neki drugi postupak

- - - - - - - - - -

I ja sam danas završio . Nije mi jasno kada neki sa fergusonom oru dubinu oko 30 cm , meni to uvek za posledicu ima nasedanje traktora dali do komšije dali nasred moje njive.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Ljudi repa je izvadjena pre ove kiše da li cekati sa oranjem jos koji dan ili cepati sutra preksutra ?

Ovaj deo njive koi sam označio je nepooran , trebao je i taj deo razbaciti pa naterati u razor i započeti oranje
slike.php
[/URL][/IMG]

Pa lako,zadnja dva ili tri kruga se ore nesto plice..drugacije ni ne moze..mislim da nije presudno ajo taj deo nije uzoran dubokokao i ostatak njive,mislim po prinos..nije da pametujem,ja licno nikad nidam orao sa jednom brazdim i malim traktorom ali mi logika tako nalaze..

Hvala kolega šteta što nemam više šta da orem ali iduće godine trudiću da uradim bolje ne znam šta će biti sad da uzorem opet ili da ostavim ovako?

Taptalk LG-65

Danas sam završio oranje za ovu godinu.
Par momenat sa današnjeg rada.
Početak:
3f32d22039c404c03a8de6069daafdc6.jpg

Gotovo:
6c9ca26a560fc9163c978263b2db0777.jpg

A još sam i lisicu uhvatio:

Taptalk LG-65
Kako ti ruja izdrzava 3 brazde i ja sad trenutno vucem 757 .3 ali ne preko 25 nema boga a zaoravanje j. pas mamu onome ko ga napravi tako da ja to zovem gruberisanje sa trobraznim plugom ali posto samo strnjiku radim sa 3 glave nije problem u kuruzistu skidam trecu glavu i kupicu predpluznjake pa ako zaore zaore ako ne kako bude bilo i prosle god .tako i posejalo se.

Ovde baš duboko sam išao 3.zec ali većinom može 5.kornjaca ili 4.zec a u crnom ritu samo 3.kornj. i jednom sam već pre nekoliko godine orao u 2.brzinu onda vetar nije razbio vetrobran ni onda nisam skidao 3glavu. Mora da vuče moju radim uradim pošteno.

Taptalk LG-65

Meni uvek srce zaigra kad vidim tu staru 82ku..jbg u njoj sam odrastao i naucio da vozim pa i da orem..i uvek sa leopardom 3 brazde..4 ili 5 kornjaca i samo gas..

Ja mučenik nisam vešt tom oranju,a nema ko da mi pokaže.Idem sa mojim fergusonom 26-28 cm sa onim malim dvobraznim na smicanje(neznam čiji je) i nekako uzorem.E sad, dal idem sa zecom ili kornjačom,nisam siguran,obično pored mene bude po koja roda,čeka miševe.Uzorem ja moja(ostala od dede) 4,2 ha nekako i upali ponekad i prinos za ponos.Muče me oni razori na proleće i tu nikad soja da nikne,nisam majstor da napravim bure a ni da zatrpam brazde.Imam tu nekih komšija iz SM,Laćarka,pitome Mačve,Golubinaca,jednom rečju,pravi majstori ali niko da mi praktično pokaže pa da i ja znam, da se i ja mogu podičiti sa kojom slikom.Malo mi krivo al, šta ću! Kaže premijer biće bolje od 2017.g.- daće Bog da i to doživim.

Al' si majstor da osvajas cure... :cvetic:
Taj plug (dal' je leskovacki ili olt pto, nije ni bitno) nije ni za dublja oranja. To je max. dubina rada (po "papiru" cini mi se da je radna dubina 25 cm).
Zaores razor tako, da poplicis plug... uhh bas se i ne da objasnjavati... Imas slike iskusnih oraca (napr. saleratar, a i drugi su postavili slike kako to radu) u vezi toga u ovoj temi, a i u drugim temama. Surfuj malo po forumu nacices slike (pomenuti kolega postavlja slike kroz tinypic (ne dodaj.rs), znaci velika je verovatnoca da ces naci (videti) slike koje je on postavio u vezi ove problematika: "zatrpanje" razora).

фала америма што убацише повершифт, само гурнем ручку поред гавног мењача напред и он скочи у вишу брзину и обрнуто...ех да ми је онај про или ко минђушаров, па само кликне оно мало дугменце...овако добих упалу мишића гурајући напред назад повер:osmeh:

Poslednja izmena:
Ja mučenik nisam vešt tom oranju,a nema ko da mi pokaže.Idem sa mojim fergusonom 26-28 cm sa onim malim dvobraznim na smicanje(neznam čiji je) i nekako uzorem.E sad, dal idem sa zecom ili kornjačom,nisam siguran,obično pored mene bude po koja roda,čeka miševe.Uzorem ja moja(ostala od dede) 4,2 ha nekako i upali ponekad i prinos za ponos.Muče me oni razori na proleće i tu nikad soja da nikne,nisam majstor da napravim bure a ni da zatrpam brazde.Imam tu nekih komšija iz SM,Laćarka,pitome Mačve,Golubinaca,jednom rečju,pravi majstori ali niko da mi praktično pokaže pa da i ja znam, da se i ja mogu podičiti sa kojom slikom.Malo mi krivo al, šta ću! Kaže premijer biće bolje od 2017.g.- daće Bog da i to doživim.
Nemoj da jauces sto ne znas da zatrpas razor jer u nasoj zemlji nikad ne znas kad ce ti zatrebati....:osmeh:
Na nekim svojim njivama namerno ostavljam otvorene razore jer je zemlja slabo propusna i u slucaju kisnog proleca bolje da ima vode u razoru nego po celoj njivi.

фала америма што убацише повершифт, само гурнем ручку поред гавног мењача напред и он скочи у вишу брзину и обрнуто...ех да ми је онај про или ко минђушаров, па само кликне омо мало дугменце...овако добих упалу мишића гурајући напед назад повер:osmeh:

Lelelele.
Idi neki dan na oranje u kobinaciji 578 I dvobrazni plug. Procice te uplala, za tili cas. Samo budi malo nezniji, da mu ne polomis rucicu menjaca.

Jel to Dulka : kad prođem zadnju brazdu ja je malo popličim i šta onda? Onda vratim ponovo u suprotnom smeru a gde ide desni točak,u razor pa se onda u stvari vrati ta poslednja brazda ili...

Nazad
Vrh