borko jagodinac
Član
Oranje od jučer, danas pada snijeg ko nenormalan, morat ću čekati da malo smrzne, da mogu nastaviti
tu je ove godine bio suncokret, potanjuran, i sada oranje
obrtomjer nije originalni teleoptikov, stavio prijašnji vlasnik, ja bi ipak dao malo više €€€€ i kupio originalan, pa mislim da nešto malo laže za obrtaje, barem imam taakv dojam, jer prema njemu ispada da se traktor vrti max 2600-2700 obrtaja, tako da laže barem 300-400 obrtaja
plug je imt 756, godina proizvodnje 2008, stavljeni novi raonici od Huđika
sa traktorom sam zadovoljan, iako prema nekom mjerenju, otprilike, imam osječaj da potroši malo više goriva od torpeda, iako kad sam orao sa torpedom, onda je bilo suho od gore, i nije bilo proklizavanja, ovdje malo i prokliže, a troši oko 13 litara po jutru, dok torpedo je trošio 11-12 litara, možda u istim uvjetima bi bila jednaka potrošnja, iako je torpedo dosta jači, a sa oba traktora sam vukao isti plug, imt 756, al to nije bitno, malo sam ipak zadovoljniji sa ovim nego sa torpedom, jer sam više navikao na IMT, samo zbog toga, ništa više....
puno ljudi priča kako imt 560 treba vući 757 plug, ja se nebi s tim složio, jer u težim uvjetima ga nebi mogao vući, kad dođe mala uzbrdica i da je mokro, proklizava i sa 756, negubi on snagu, nego traži šperu, a zbog 10cm razlike u zahvatu pluga, da cjeli dan držim šperu i mučim traktor, mislim da nema potrebe, bolje onda kupiti jači traktor, 756 je za njega izmišljen ili plugovi druge marke 2x12", ništa preko toga.
Ja se ne bih slozio sa tobom i sa vecinom sto tako misli, a bas sam to i ove godine dokazao drugaru koji poseduje imt560 i plugove 756 tu kombinaciju kupio njegov deda i bolje od toga ne moze.
Ja vucem sa rakovicom leskovacke velike nisu idealni plugovi a nisu ni toliko losi kad nemamo bolje i sad taj drugar godinama prica meni kako ja patim traktor sa ovim plugovima da uzmem manje plugove i da vidim kako to lakse ide.
E sad desilo se da ove godine sjebao nesto na plugovima i treba da ore, ali zbog drugog posla ne stize da uradi remont, pa je pozajmio moj plug i kad je poceo da ore zvao me iz njive i reko mi je da nije lakse orao u zivotu i dublje i ako je i dalje bio ubedjen da ce traktor to teze vuci od njegovih, a ispostavilo se da moji plugovi koji imaju nesto malo veci zahvat od 756 plugova imt560 lakse vuce i covek sad razmislja o kupovini veceg pluga za svoj traktor.