Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nesto je zamrlo na forumu..Ima vremena do proleca da se neko oglasi jer tada to i treba raditi .Ja nemam te sorte i nemam iskustva vezano za orezivanje .Da li neko zna koja je razlika u orezivanju čendleta u odnosu na terminalne sorte? I na kojoj visini bi trebalo formirati krošnju čendlera?
Hvala Leskarezi na urednom prijavljivanju skupljenog roda ,Sa 100-ak starih oraha sakupili smo oko 700 kg u ljusci i biće oko 230 kg jezgra. Pozdrav
Da kazem kako sam prosao ove godine ,morao sam da skinem plodove oraha Cendler star 4 godine krajem septembra zbog raznih namernih prolaznika koji bezobrazno kradu sve sto vide,prosle godine plodovi su bili beli kao sneg a ove godine jezgra su tamnija i na krajevima kao malo sasusena ,radman je 53 posto sto i nije tako lose ps i prosle godine je ubran 15dana ranije
Definitivno mraz i to prizemni koji zna da ošteti vegetaciju na nižim granama i odraslim stablima u ovo vreme i nekim mrazistima tj.nizinama .Nema brige krenuće ponovo vegetacija iz spavajućih pupoljaka .Narode potrebna pomoć. Orasi su ekstra krenuli svi i poterali baš junački nakon prošlogodišnjeg čepovanja i dostignute visine od 50-80cm. Međutim, danas se vratim sa puta i kad me nije šlogiralo...pocrnelo sve što su isterali i savija se. Zna li neko o čemu se radi jer ne primećujem bilo kakve instekte a nije ni mraza bilo
Vec skoro 10 godina koristim klopke sa feromonskim mamcima kojima nahvatam veliki broj muskih jedinki po paroli sto manje muskih manje oplodjivanja *proslonedeljni ulov je bio fantasticnih 60 jedinki * .Pozdrav ekipa, pitanje za Pantu konkretno. Video sam na jednom drugom forumu da si imao problema sa crvom u stablu, zanima me kako si resio? Koo mene je napao dva sadnice, pri vrhu, gde je pojeo skoro sve iznutra, pa sam osekao sadnicu do zdravog dela. Koliko sam shvatio treba zicom ga unistavati unutra, jesi koristio sta od preparata uz to?