Ja sam moje kupovao u Kaću 2009 godine i od 20 dobio 4 oraha koji liče na tu *nepoznatu * sortu . Meni se takodje svidja plod ali ljudi iz MAVM rasadnika mi nisu pomogli da provalim o kojoj sorti je rec.Orasi su posađeni u novembru 2001.godine.Sadnice su kupljene u rasadniku profesora Koraća u Novom Sadu, tražio sam da kupim Rasnu, Kasni rodni i Srem, a kad su počeli da rađaju video sam da sam dobio Rasnu, Kasni rodni, Šampion, Srem, Tisu, Šejnovo i jednu sorta za koju nisam siguran koja je, a koju karakteriše da ima po tri ploda u jednoj cvasti i plodovi su jojraspoređeni kao list deteline.Tu za mene nepoznatu sortu karakteriše srednje veliki i izdužen plod sa lepim belim jezgrom.Bio bih zahvalan ako bi mi neki član foruma otkrio ime te sorte.Nije ispalo tako loše sa većim brojem sorti pošto svake godine imam slučaj da se neka sorta ne opraši dobro i da ima slabiji rod.Sve u svemu, u poslednje tri godine imam u proseku oko 150 kg suvog jezgra godišnje od ovih 30 stabala.
Imam pitanje tj.puno se prica o orahovoj muvi u komsiluku .Da li neko ih prebrojava , broji ili eventuano lovi jer je izgleda rec o insektu koji moze mnogo da pokvari pricu oko oraha .