Ogrev (ugalj, drvo,...) -- nova tema

Od tih drva sto se tice gustine apsolutni sampion je ona smrdljiva maklura. Od nje sekira odskace i kad je mokra.
Strugao lezajeve za spremac od nje. Haos kako tvrdo

Druže rudnik radi ali kako se tu kupuje ugalj ni ja ne razumem.
Otprilike ovako ,cena je 7 crvenih stim da ga nikad nema na stanju mora da se upisuje preko ljudi koji rade pa zatim ideš u određeno vreme na utovar znam da me je drugar psovao jel je čekao ceo dan sa traktorom na 40c. Uglavnom "neko" može da ga kupi i u Bg ga proda ,cena je od 14000din pa na gore ,uglavnom još na taj se ovaj resurs pljačka za račun nekih moćnika. Čuo sam i za još neke rudnike da rade na isti princip,mislim samo da je Kovinski u onom fazanu doeš i kupiš.Pogledaj na zvaničnom sajtu koliko se kreće cene u rudnicima i koja je cena na stovarištim ,sve će ti biti jasno.

Hvala puno za informacije. Zalosno je sta se radi sa rudnicima, najgore prolaze rudari sto silaze u jame. Inace je i sokobanjski ugalj bio jako dobar samo je imao dosta sumpora. Solidno kalorican ali po meni je Resavica bez premca. Zazari se i drzi tako po 6 sati

Petre, hajde kad završiš dođi kod da iscepamo ovu gomilu. Imam ja gumu, nema brige.

eu0hObt.jpg

Imaš novog pretplatnika na youtubu :osmeh:

Može. Zanimljivo kako ovi panjevi deluju mali na slici. Da bi ih utovario, morao sam ih iscepati još u šumi jer su preteški za dizanje na prikolicu.

Sava vec godinama sluzi novoj svrsi. :haha: Dolazim Milane, dolazim. Kada je panj veci, ubacis u gumu trecnu/cetvrtinu i udri. Samo polutka ne moze nikako, gde stane pola, staje i ceo. :osmeh:

Verovatno mislis na granicevinu. Nisam cuo da to neko koristi za ogrev. Bar kod mene. To je skupo, tvrdo i plemenito drvo. Nema sanse da mozes ekser zakucati u njega ako nisi busilicom izbusio rupu. Kod nas se koristi iskljucivo za gradju. Ja imam merdevine od granicevine i bas su teske i neprakticne. A nasledjene su od dede koji je umro pre skoro 50 godina.

Sta vam je to granicevina??

Jedna od vrsta cerovine, kod nas još ima i Bjel.

Послато са SM-G386F уз помоћ Тапатока

Da li moze neko da preporuci nekog kamiondziju koji radi sa ugljem, za region juznog banata?

Danas isekao 18 m drva ,potrosio 8 l mešavine i 1,5 l ulja za lanac. stihl 180 .8 m neko mekano drvo Išlo ko puter a 10 bukve 5x teže.

Ja još mislio da je puno:sta:
Nemam ja neko iskustvo sa testerom,ne pipam je celu godinu samo taj dan eventualno dva kad secem za ogrev. Ulje za lanav nisam nasao u selu da kupim pa sam uzeo uzeo SAE 15-40.

Mirosti koji odnos treba da bude tj ooliko je normalno da troši ulja za lanac?Svaki put kad ispraznim rezervoar dospem i ulje za lanac nije se nikad desilo da se isorazni. Dva puta u toku rada izduvam filter i celu testeru.Imam dva lanca i 10-tak m uradim sa jednim ,bez obzur da li je tup ili ne ja ga promenim .Posle seče nosim u srrvis da mi naoštre i tako ceka sledecu sezonu.To je neka praksa vec 4-tu sezonu od kad je imam.Preko godine je baš baš retko koristim.Nekada uopšte do sledece seče.

- - - - - - - - - -

Jel ima 180-ka stelujucu uljnu pumpu? Mozda je zavrnuta pa malo trosi ulje za lanac.
Nema pojima.

Nazad
Vrh