Ogrev (ugalj, drvo,...) -- nova tema

Nasečem oko 30 kubika, dovučem iza kuće i ne merim potrošnju

QUOTE="Miloica, post: 2043199, member: 37021"]Ne bi menjao AEG-peci ni za kakvu drugu kombinaciju .
Doduše , stan je u pitanju .
Trenutna situacija . . .
503bc4fa6d9e03ac1a9da584b48ce8f7.jpg

Nekad sam i ja imao termike , sin je koristio pumpicu za inhalaciju sve dok to smece nisam pobacao i uveo centralno.Stalno je izlazila prasina od staklene vune iz peci.
Kad smo uveli centralno za nas je bio specijalni dogadjaj odlazak u kupatilo i sedanje na toplu dasku bez da sedas na dlanove ili da navlacis gace do pola dupeta zbog hladnoce :ROFLMAO:

Kao one luksuzne japanske wc solje🚽...cudo tehnike,pusta muziku,meri secer u krvi,greje dasku...automatski pusta vodu-ma ko zna sta sve radi-dok procitas upustvo u---- se u gace😕

Boga mi lepo idu drva, kupio 9m kao prosle godine, juna meseca, hrast i cer, lozim kamin Rustik za etazno, jes temperatura oko 25C opet ne moze manje jer i ovako je temperatura u sistemu 40-45C a grejemo oko 60m2 izolovane tuglare(ploca je betonska to nisam izolovoa)
Kada su supruga i deca tu ide kofa pa i jace od 25kg poludisperzije. Nocu od 12 radi inverter, tu sam se spasio pa ne moram da lozim posle 22h.
On radi kada smo tu do 7 ili 8 ujutru a kada idu deca u vrtic radi do 17h
Ove godine nisam uzeo briket, jos mi deo drva napolju pod nekom ceradom pokisla novembra pa iona malo tunjavo gore

Sto se tice kupatila mi imamo Titovku to je ona obicna zidna iako imamo susac koji je na cg, temepratura je oko 20-21C na ovakvom lozenju, kupatilo je dozidano, ima 3 spoljna zida jedan izolovan sa 20cm stiropora dva nisu, kada kupamo decu obavezno palimo grejalicu.
Ovo je 5. sezona kako pricam kao zamenicu susac da uzmem veci ovaj je 104*60 da uzmem bar 130*60 ili 180*60 ali sve nekako odlazem dogodine cu.

Meni na primer iskusan majstor rekao za titovke da su najbolje za kupatila jer je prosta, grejac i zica i toliko. Normalno kada se koristi kao sto je mi koristimo 10-20 minuta

Проблем је кад неко грешком умјесто свјетла или бојлера упали гријач. Код мене се то десило кад су гости долазили, дјеца видјела да нема никакве рекације и нису вратили прекидач. Љето, напољу четрдесетак степени, у купатилу бар још десет више. Тад сам све поскидао.

Сад сређујем спрат куће и планирао сам електрични радијатор/сушач. Далеко употребљивије и безбједније.

Проблем је кад неко грешком умјесто свјетла или бојлера упали гријач. Код мене се то десило кад су гости долазили, дјеца видјела да нема никакве рекације и нису вратили прекидач. Љето, напољу четрдесетак степени, у купатилу бар још десет више. Тад сам све поскидао.

Сад сређујем спрат куће и планирао сам електрични радијатор/сушач. Далеко употребљивије и безбједније.
Ja sam stavio susac za peskire i bojler za grejanje vode sve na centralno. Kad se lozi uvek ima tople vode....

video sam naZlatiboru sušač u kupatilu ali na struju, ko nema centralno ono mi deluje kao ok rešenje

Sent from my BRP-NX1M using Tapatalk

Nazad
Vrh