milan11
Član
Ja sam dodatno armirao sa komadima armaturne mreze, cini mi se samo u donjoj i gornjoj zoni na po ~10cm odozdo i odozgo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam isto radio rupe 60 60 ali 80 dubina. I stavio dva reda horizontalno mrezu armature. Da ne puca beton u tom smeru prilikom nekog slaganja.Za moj objekat su iskopane rupe za stope 60x60x70 i pripremljene anker ploce sa armaturom 12-icom. E sad mene zanima da li je potrebno te stope dodatno armirati ili je dovoljno i ovo? Inace je zemljiste stabilno, pri dnu rupa se pojavljuje siga, znaci tvrdo ko kamen.
Inace imam ukupno 8 stopa, duzina objekta 9m, sirina 8m.
screen shots
Ja sve sto sam betonirao isao sam sa 8 com aramturom.Ljudi, koju armaturnu mrezu da stavim 6 ili 8icu betoniram jedno parce preko starog betona, bice debeo beton oko 12cm, prelazice traktori i puna zmajevka
Na tu debljinu betona ti je dovoljna 6mm.Ljudi, koju armaturnu mrezu da stavim 6 ili 8icu betoniram jedno parce preko starog betona, bice debeo beton oko 12cm, prelazice traktori i puna zmajevka
Sacujem 7-8 hiljada evra materijal i ruke@worm koje su dimenzije i koliko te izašla? Materijal, ruke?
Pa računaj materijala više za rešetku malo i vreme da se napravi. Skuplje je sigurno ali ne verujem mnogoSa tim majstorima bi bilo ~ 110e/kvadratu, bez kapija. Ne znam da li se sa povecavanjem sirine resetke nesto menja cena ili ostaje tu negde, npr da je sirina supe 10m.
Inace lepa supa @ worm![]()
Koliko cenis otprilike da je bilo samo gvozdje, limovi i majstori za to ? Znaci bez ikakvih radova dole, samo od betona na gore ?15x6.5m, a izašlo me je sa sve betonom oko 9500€ s tim da sam sam radio betoniranje od iskopa, šalovanja... pa sam tu uštedeo oko 1500€ što uzimaju majstori za ruke