Ako imas u selu verovatno bi doneli. Ako treba tima Becej, NS... Vec pitanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakve veze da li je armatura izjedna tj i jeste bitno da se veže armatura i urade preklopi. Diletacija jeste tu da bi sprečila stvaranje pukotina i dozvolila odvajanje na širenju i skupljanju betona. U ovom slučaju ako i bude došlo do odvajanja iće duž vinkle i armature vertikalno postavljene. Kao što sam prethodno govorio, imam urađenu betonsku ploču oko 10-12cm debljine u objektu koji je rađen 2006. bez ijedne armature izjedna betonirano 10x6m i bez podloge nego direkt na zemlju pa stoji i dan danas bez pukotina iako je ulazilo i prikolica punih i traktora i kojekakvog tereta do 10-12tZnam kolike su mreze,na slici se ne vidi razmak nigde,ako ih je preklapao onda je kao iz jednog dela
Ako ide samo traktor bez nekog tereta velikog 15 cm plus mreža je sasvim dovoljno,napravi preseke i to je to...Planiram da betoniram jedan deo 10m x 2,2-2,5m za neku malu nadstrešnicu na stubovima za sejalicu, parač, (i biciklove). Znači max 25 kvadrata. Ta nadstrešnica će biti uz komšijski zid koji je na međi, ali se neće na njega oslanjati (biće na stubovima i na jednu vodu, u nastavku postojećeg krova komšijske šupe), i služiće samo da se tu otkači sejalica ili neka druga mašina, odnosno neće se po njoj gaziti traktorom i drugim vozilima. Kad konačno nađem dovoljno pameti da radim onda ću postaviti ovde slike i tražiti savet kako da izvedem tu nadstrešnicu. Ali sad trenutno, povučen pisanjem oko betona kod Worma razmišljam samo o betonu: nemam pojma ni koliko treba da bude debeo beton za tu namenu, ni da li tu treba armaturna mreža (kontam da je tu dovoljna neka tanka pa onda nije neki trošak), ni koliko debeo treba da bude tampon, ni da li za tu malu površinu može da se naruči beton ili mora mešalica u sopstvenoj režiji i sl.?
Po tih 15cm + armatura 10+t da ide.Ako ide samo traktor bez nekog tereta velikog 15 cm plus mreža je sasvim dovoljno,napravi preseke i to je to...
Ploča iz komada, vinkle samo diletacija, što bi sekao mrežu?A armaturna mreza je iz jednog dela ispod cele ploce,mislim na svih 100-ak m2 ?.Nije li trebalo da bude presecena ispod svake vinkle ?.
Neću osloniti rogove na njegov zid, nosiće ih moji stubovi. Nikakvog kontakta sa njegovim zidom neće biti osim što će služiti kao zadnja strana nadstrešnice (kao zaštita od vetra, kiše i sl. ).Ni ne zida,samo osloni rogove sa komsijskog bedema.
Ja sam celo trece dvoriste nasuo tim kamenom, prvo pipi ... izgledao kao asvalt grebani,ali su kise rekle da nije, neki crn i sitan kamen je ipak.