Objekti za smeštaj mehanizacije

Sraf jeste jaca veza,slazem se.Ali opet neka ploca se mora zavariti za te stubove ,kroz koju bi posle isli srafovi.Tako da nzm ni ja sta je bolje ...Vrv tako ,jer eto industrijske hale,fabrike ,idu na taj sistem uglavnom,ploca,srafovi.

Bolji je anker na šaraf nego var, općenito sve na šaraf je bolje..

Jednostavnija je montaža stupova kod anker ploča s vijcima, a ploča se na stup zavaruje u radionici i zavar je kvalitetniji. Ugradnja anker ploča s vijcima je zahtjevnija. Uz poravnanje po visini, potrebno je i precizno postavljanje u ravnini. Na slici se vidi da je u ravnini bilo odstupanja (stupovi nisu u centru anker ploče).

Oh itekako ce pre var puci,opste je poznato da je jaca veza sa srafovima nego varom,pogotovo sto ne vare svi isto...U ovom gore slucaju su sile cupanja,i tu sraf dominira.Kod krovova je skroz druga prica i zato se i koriste ekseri,gde mora.

Trebalo bi da odnos bude 12x8 ili i 15x8 ako imaš dužinskog prostora. Razlika u ceni neznatna a dobitak ogroman.
Nebih ja to radio slabijim profilima nego što si predložio, od rezerve glava ne boli, a na rasponu 8m i nećeš imati neke naročite rezerve.
Uključi simulaciju opterećenja i proveri napone i ugibe, pa ćeš i sam videti gde si.
Po meni nebi ugib u sredini bindera smeo preći 5cm na tom rastojanju u punom opterećenju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nemam vise prostora, odnosno imam jos malo, ali hocu ulaz odnosno izlaz na obe strane kao u kruzni tok da se prolazi kroz radionicu, a za to mi treba pristup. Razmisljao sam i malo slabije da radim, ali bi usteda bila mala, tako da sam ovaj plan vec usvojio, ali opet nije na odmet da se razmene misljenja.
Sto se simulacije tice, ovde je nemam jer je neka osnovna verzija programa.

Tacno, planiram celom duzinom sinu i dizalicu da setam po njoj i da mogu da podizem recimo do 1,5t. Sve nesto mislim da ne bude slabo.
Stavi kosnik unutra od stuba do prve vertikalne ispune u resetci, ukrasces po metar , i dobices mnogo na nosivosti resetke.

Isto ces dodatno malo ojacati sinu i krov, da ne vezujes direkt dizalicu za sinu, nego da je okacis na neki profil metar duzine, a on da ima tockice i klizi po sini...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh