Objekti za smeštaj mehanizacije

Meni majstori danas poceli supu, sutra nastavak sl nedelje lim se stavlja. Bice slika kad bude sve gotovo. Izaslo me nekih 110m2 4900 evra ruke i materijal....
Kako tako povoljno? Da li su to samo stubovi i pokriveno limom? Poslednje što sam se interesovao za 14x7 i zatvorena sa tri strane je oko 6500e, a to je bilo pre više od godinu dana.

Emigrant , ako vidis poruku. Radio si cini mi se silos ,usipni kos ,susaru i elevatore. Moze li gruba racunica kolko bi to sad izaslo sve sa betonazom ,strujom,....?
Znaci osnovna infrastruktura za susenje i skladistenje recimo 500t kukuruza?

E da. Ima ovde u blizini ,meni nesto bas zanimljivo. Ima hala cija je hala sa cudnom krovnom konstrukcijom. Moglo bi se cak reci smijesnom , a opet vjerovatno to moze tako.
Evo brzinska skica kako to izgleda. Karikirao sam ,uglavnom donji dio nosaca bindera se ne oslanja . Nije toliko odmaknut od stuba kao na skici ali je tako. Jel moze to?

UFIHj2j.jpeg

Kako tako povoljno? Da li su to samo stubovi i pokriveno limom? Poslednje što sam se interesovao za 14x7 i zatvorena sa tri strane je oko 6500e, a to je bilo pre više od godinu dana.
Do komsije imam zid 2,2m gde su stavili jos po cev na svaki stub betonski od po metar, to je niza strana. Iz dvorista idu tri stuba, sa zmijacama i gore lim. Supa je dimanzija 16x7 metara. Meni taman za beli luk i mehanizaciju.

Zid je komsijski ili tvoj ?.
Zid je bio komsijin, tj cigla ( zidan blatom) jesenas padne na moju stranu. Komsija nije u mogucnosti da zida stoji to tako 2 nedelje, posle toga ga pitam mogu ja da zidam beton i malter ali da stavim supu na taj zid. Slozio se iz prve bez problema. Pravi sta hoces samo ne trazi od mene pare 🙂 ok sam sa komsijama nemam problema....

Svi smo mi ok sa komsijama,a onda nismo.To sigurno moze da se stavi na papir nekako,i da se sa potpisima overi to kod notara,i taj dokument je zakon,ako pise da si po njemu pravio supu na njegovoj medji,ne moze ti niko nista,ni buduci vlasnici ako proda taj plac,bar ja tako mislim ....Na rec ne verujem nikome,niti se oslanjam na to,pogotovo ne za ovako nesto veliko kao supa,i slicno ...Ja takve rizike ne bih nikad prihvatao.
Razloga za svadju moze biti milion,i nacina da se do toga dodje jos toliko ,a ishod uvek ostaje taj da ces ti morati supu da rusis ....I onda se po zakonu pomeras od medje koliko treba,a i to varira verujem od opstine do opstine,ni sam bog ne zna koliko tacno ,mozda bude 1 m,mozda bude 5m ,dodjes lepo sa supom na pola dvorista ...

Svi smo mi ok sa komsijama,a onda nismo.To sigurno moze da se stavi na papir nekako,i da se sa potpisima overi to kod notara,i taj dokument je zakon,ako pise da si po njemu pravio supu na njegovoj medji,ne moze ti niko nista,ni buduci vlasnici ako proda taj plac,bar ja tako mislim ....Na rec ne verujem nikome,niti se oslanjam na to,pogotovo ne za ovako nesto veliko kao supa,i slicno ...Ja takve rizike ne bih nikad prihvatao.
Razloga za svadju moze biti milion,i nacina da se do toga dodje jos toliko ,a ishod uvek ostaje taj da ces ti morati supu da rusis ....I onda se po zakonu pomeras od medje koliko treba,a i to varira verujem od opstine do opstine,ni sam bog ne zna koliko tacno ,mozda bude 1 m,mozda bude 5m ,dodjes lepo sa supom na pola dvorista ...
Ja jos nisam video u drzavi Srbiji da je nesto ruseno kad se napravi novo. Osim Šilerove u Bg 😁 sa ovim komsijom ne verujem da cu imati problem. Ako neko bude prodao kucu za xy godina valjda taj ko dodje ima zateceno stanje. Nisam pravnik ali valjda ima tako nesto da posle god dve ne mozes vise se vracati na slucaj.

Mada kada naletis na budalu od komsije mozete se vuci po sudovima toliko godina.
Ali fakticki je to sad moj zid, janga zidao pravio kako ce novi vlasnik znati da je cigla njegova, kupio sam od komsije 🙂

Emigrant , ako vidis poruku. Radio si cini mi se silos ,usipni kos ,susaru i elevatore. Moze li gruba racunica kolko bi to sad izaslo sve sa betonazom ,strujom,....?
Znaci osnovna infrastruktura za susenje i skladistenje recimo 500t kukuruza?
Ufff,Momo to je sada otišlo katastrofa.Po mojoj nekoj gruboj računici za 4 ćelije po 150t.,usipni koš od 22x3,5 m i betonaža od 22,5x6m pored koša,vaga 60t,nasuti putevi oko silosa iberlauf i rizla,redler u usipnom košu,kofičasti iz jame kapaciteta 100t/h i još nešto mašinske opreme je koštalo mene između 150-200000 evra.Ostalo da napravim nadstrešnicu nad usipnim košem koja je oko 15000 i nešto mašinske opreme koja je oko 25-30000 evra.
Sada kada bih to radio mislim da bi izašlo bar 100000 evra više.
I sve je ovo bez sušare i ozbiljne aspiracije.

Poslednja izmena:
Ja jos nisam video u drzavi Srbiji da je nesto ruseno kad se napravi novo. Osim Šilerove u Bg 😁 sa ovim komsijom ne verujem da cu imati problem. Ako neko bude prodao kucu za xy godina valjda taj ko dodje ima zateceno stanje. Nisam pravnik ali valjda ima tako nesto da posle god dve ne mozes vise se vracati na slucaj.

Mada kada naletis na budalu od komsije mozete se vuci po sudovima toliko godina.
Ali fakticki je to sad moj zid, janga zidao pravio kako ce novi vlasnik znati da je cigla njegova, kupio sam od komsije 🙂
I ja mislim da je tako.

Najbolje je ispoštovati zakon i uvući temelj na 70 cm od granice sa komšijom i ne boli te glava. Ako ti je dao saglasnost da možeš da gradiš na granici to je amin i ne obara se nikako ali sutra može da ti prigovara da i diže pritisak bez potrebe a to si lako mogao izbeći samo da si postupio kako sam ti rekao.

Nazad
Vrh