Objekti za smeštaj mehanizacije

@worm Nemoj se ljutiti,pohvala za trud zaista,ali ovde toliko ima gresaka to je strasno.Binder,tj resetka,je puna gresaka,''letve'' ove na kojima je lim srafljen isto,ove dijagonale sto spajaju stubove na zemlji isto,nzm,ne deluje mali raspon,valjda nece biti snega velikog.Mene isti posao ceka za dosta vecu supu ,ali pre toga sam prospartao preko interneta uzduz i popreko ,i bar znam kako se otprilike pravilno rade te resetke.Imam jos uvek nekih nedoumica,i pitacu ih pre nego sto se upustim u ovo.Ali napamet seci i variti resetku otprilike kako se misli da bi valjalo,to nikako.Tvoje vreme koje si ulozio u to valjda kosta nesto,taj materijal kosta ,barem gledas onda da uradis kako treba,tu nema nikakve zurbe ,jednom to pravis i nikad vise ne pipas taj krov,dok si ziv.Vidim lepo si sve ofarbao,a farbanje je tu poslednja stavka,estetika,jer 30-50cm mokrog snega na krovu(kog ce biti kad tad) nece drzati farba nego donekle pravilno odradjena resetka.Kazem donekle jer niko od nas nije inzenjer,staticar ,ali bolje od ovog se mora odraditi.

Nema ljutnje nikakve, al mislim da nisi upravu. Objekat je radio drugar koji je odradio mali milion istih i sličnih, a i daleko daleko većih. Ja se ne petljam u nešto što slabije znam tako da sam to prepustio iskustvu i dokazanom rešenju. Inače rešetku identičnu imam na objektu pored isti je i raspon samo stubovi nisu kao ovde 4m visine već 3m i stoji tako od 2006.godine pa je na njoj bilo itekakvog snega.
Ja sam ovde samo za betoniranje jer su se lokalci izbezobrazili itekako i uzimaju abnormalne cifre za betoniranja.

@Arkadije
Odakle ti da su krovni binderi pogrešno napravljeni?
Ja vidim pravilan položaj unutrašnjih prečki, pravilo je da su opterećeni na istezanje. Kosnici, takođe, potpuno funkcionalni.
Ima stvari koje bi se mogle drugačije odraditi, ali nema katastrofalnih propusta.
Za moj ukus, malo je preveliko rastojanje između stubova, ja bih na ukupno rastojanje išao još jedan sklop stubova više, ali pretpostavljam da je izvođač ovako već radio i siguran je u konstrukciju.

Nazad
Vrh