Objekti za smeštaj mehanizacije

Stavi kosnik unutra od stuba do prve vertikalne ispune u resetci, ukrasces po metar , i dobices mnogo na nosivosti resetke.

Isto ces dodatno malo ojacati sinu i krov, da ne vezujes direkt dizalicu za sinu, nego da je okacis na neki profil metar dizune, a on da ima tockice i klizi po sini...
Kosnici se ne stavljaju na ovakve konstrukcije, a ovo za sinu, krov i dizalicu moram da priznam da nista nisam razumeo. Zamislio sam da celom duzinom 9m imam sinu po kojoj mogu da vozim dizalicu.

Najteze ali najbolje,nekad su nepismeni zidari uz pomoc viska stapa I kanapa salovali stubove od topolovih dasaka i punili betonom a sad pored tolike tehnologije,lasera,cuda muda problem ubetonirati gotovu cev

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ne, kosnik prenosi silu koja deluje vertikalno na dole na stubove i to bocno, a oni mnogo vece opterecenje podnose upravo vertikalno. Zato se binderi rade da sami bez tih kosnika podnose opterecenje. Nije da sam ja nesto strucan za te stvari, ali neke osnove su mi poznate.

Kod supe koja je zidana,ovi kosnici sto je on nacrtao mogu samo pomoci,jer serklaz betonski sa 4-6kom 12om armaturom ne oseti ove bocne sile mnogo.Metalni stubovi su slabiji.

Nazad
Vrh