Nema šta, tu se neko mnogo zeznuo u proračunu, zaboravio je da uračuna i snijeg. Na postdiplomskom sam radio neke proračune i modeliranje konstrukcijana tu temu, postoje dijagrami gdje se, zavisno od geografskog položaja, uračunava i odredjeni faktor sniježnih padavina. U dijagramima koje sam koristio bile su unesene vrijednosti do 1.5m snijega ali su se ticale npr. okoline Kopaonika, Zlatibora, okoline Sarajeva i drugih planinskih krajeva gdje se statistički očekuju velike visine snijega, za ravnije predjele su koeficijenti bili mnogo manji. Očigledno je kod ovog proračuna snijeg ili zanemaren ili je uračunara jako mala vrijednost, prije će biti da je prvo u pitanju. Sada bi na lice mjesta morala da izadje specijalistička gradjevinska komisija i da se snimi stanje i visina snijega a potom da se uradi detaljan revizija cjelokupnog projekta. Za ovu tešku havariju odgovorna je 100% gradjevinska firma ako nije poštovala specifikacije projekta ili sam projektant. Sa druge strane, ako je projektant zaista zanemario snijeg on je odgovoran a ako je uzeo neku malu, statističku vrijednost, niko nije odgovoran jer će se odbraniti na osnovu činjenice da su padavine izašle iz statističkih okvira.