Objekti za smeštaj mehanizacije

Koja je visina? Da li je potrebno ici vise od 3.5-4m ako nema kombajna ili je uvek vislje bolje ili ima neki standard? Znam da je Rus 3.20m valjda

Zamisli da na rusa nekad dodaš antenu za navigaciju na krov. :osmeh:

Ja imam sličan problem, nekad su nam šupe i garaže pravljene za malog IMT-a 540 i Kikindu prikolicu. Napravljene su da budu višlje. Vremenom je došao rus i to višlje je postalo nedovoljno, pa sam menjao gredu da može da uđe i opet je na knap. Jeste da nemam navigaciju, al' i kad bih je imao na krov nema šanse bilo šta da se stavi... Eh, da je ceo objekat bio još samo red ili dva cigalja višlji...

Zato ti je moj savet, uvek je bolje malo višlje nego što ti je trenutno dovoljno...

Koja je visina? Da li je potrebno ici vise od 3.5-4m ako nema kombajna ili je uvek vislje bolje ili ima neki standard? Znam da je Rus 3.20m valjda
Ja sam na 4 metra pravio. Ne planiram kombajn da kupujem tako da mi ovo dovoljno. Pogotovo sto planiram i beli luk da kacim u nju tako da mi ova visina odgovara.

Rus je 2,8 metra tako da imam preko metar "viska" 😁

@pexkap A deca jel ce imati kombajn ?.Glupo je ici po modelu meni je dovoljno,niko ne zna sta ce imati za deceniju,dve ...
Sve ispod 4.5m je za mene polusupa,ako se misli na mehanizaciju.Imam jednu ispod te mere i ide mi na zivce,beskorisna je maltene,najverovatnije cu joj porazbijati betonske grede i ide vislje za preko 1m pola supe,tj krova.

Zato sto to pise negde u zakonu :D ?.Pa zmaj 142 sa komarnikom je 390-395 ,mozda se nekad budu koristile prednje gume od 161-ce zarad visljeg kipovanja ,i sta onda ,da udarim u gredu jer sam pravio supu po nekom standardu xd ....Nista ispod 4.5m i amin,ima tu jos masina koje se koriste nije samo kombajn,traktor,koje mogu preci tih 3.8m kao nista.Ne pravi se supa od danas do sutra,napravis je jednom da bude korisna za sve,nikad vise da je prepravljas.

Komarnik na 142...ajde molim te, izmeri ti to ipak.Ne piše visina u zakonu, tako je u real life.Kako misliš da prođeš ispod na primer nadvožnjaka kojih imaš na 4.2m visine?

@pexkap A deca jel ce imati kombajn ?.Glupo je ici po modelu meni je dovoljno,niko ne zna sta ce imati za deceniju,dve ...
Sve ispod 4.5m je za mene polusupa,ako se misli na mehanizaciju.Imam jednu ispod te mere i ide mi na zivce,beskorisna je maltene,najverovatnije cu joj porazbijati betonske grede i ide vislje za preko 1m pola supe,tj krova.
Imam stari senjak metalni koji sam izbetonirao i zatvorio limom koji ima visinu 4.2 metra. Tu moze kombajn ako neko bude kupovao 🙂

Veliki JD serije 8 je oko 3.3m, ako neko nekad nekad nekad bude imao takav traktor nek ozida supu sebi.
Da pravim ozbiljan hangar 200kv i vise isao bih bar na 4.5m,a ove male supe 50-100kvm bespotrebno zidati u nebesa samo vise navejava.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh