Objekti za smeštaj mehanizacije

Ljudi, ja nisam izvodio geometra, nemam tih problema ni sa jednim komsijom. Imam placa 17 ari dosta mi.
Do ovog komsije vec postoje objekti komplet duzinom do njega, bilo samo tih 15,5 m slobodno tj zida, sad je tu supa u istoj liniji.
Kad su pravili pre 50 godina da li su uvukli sve za pola metra ili bas na medju nisam proveravao niti cu.

Ljudi postajemo sve ludji i ludji generalno,sve sto može da se reši tj potpiše i overi treba uraditi pod obavezno i bez razmišljanja.
Evo juce dodje komšinica da se požali da smo joj naneli štetu,problem oko septicke jame tj voća.
Moja septicka na kraju mog placa oko 2m udaljena od komšije,komsijina septicka u njegovom placu isto tako udaljena manje vise 2m od ograde,bukvalno jedna pored druge sa razmakom od oko 4m i zicom izmedju.
Komsijino voće posadjeno kod njega u placu naravno sa druge strane septicke,ona strana koja je dalja od mene,znaci voće udaljeno od moje jame 2m do ograde,2m od ograde do njegove septicke,celu širinu njegove septicke,jedno 1m,2m jos od jame,znaci bar 10,12m od moje jame,pri tom njegov plac dobrih 20cm vislji od mog jer su oni svoj nasipali nekad davno.
I komšinica došla da se žali kako joj se voće suši jer ga ubiše fekalije iz naše jame i pita šta ćemo da radimo jer zbog moje jame njene unuke nemaju vocku da pojedu.
I koliko god se ja trudio da budem normalan i da joj objasnim da prvo ide njena jama pa moja i da je njen plac vislji i da voda nemoze da se penje ona I dalje tvrdi da je kod nje mokro od moje jame,da tragedija bude veća u mom placu oko jame sve suvo al je zato u njenom sve mokrom zbog te iste jame.
Potpis,pečat i Cao zdravo.

Zbog čega bi ga komšija mrzeo ako izvede geometra, vidi gde je granica i udalji temelj na zakonom propisano rastojanje?
Zato što pomoćni objekat može da se postavi na samu granicu parcele uz saglasnost komšije.I sve bude po zakonu, samo mora da se ostane u okvirima onoga što zakon smatra pomoćnim objektom.

A ako već ima zid što da ga ne iskoristi i smanji troškove, jednim papirom A4 formata.

Eh, Sumadija i srbende... Imam jednog svake godine mi pogazi vrstu kukuruza/suncokreta ili progazi psenicu. Jer on zna da je tu nekad bila medja pa je stavio visnje na 2 metra od medje. Ja kazem ok, nema veze, pomerim se da mu ostavim ta 2 metra sto trazi i posejem na 2.2-2.3 metra od visanja. Prosle godine pogazen kukuruz evo sad suncokret pogazen.. Ako izadje geometar i postavi medju to je to, posvadjao si se za navek.. 😂
Па са таквим не треба ни да будеш добар.

Ljudi postajemo sve ludji i ludji generalno,sve sto može da se reši tj potpiše i overi treba uraditi pod obavezno i bez razmišljanja.
Evo juce dodje komšinica da se požali da smo joj naneli štetu,problem oko septicke jame tj voća.
Moja septicka na kraju mog placa oko 2m udaljena od komšije,komsijina septicka u njegovom placu isto tako udaljena manje vise 2m od ograde,bukvalno jedna pored druge sa razmakom od oko 4m i zicom izmedju.
Komsijino voće posadjeno kod njega u placu naravno sa druge strane septicke,ona strana koja je dalja od mene,znaci voće udaljeno od moje jame 2m do ograde,2m od ograde do njegove septicke,celu širinu njegove septicke,jedno 1m,2m jos od jame,znaci bar 10,12m od moje jame,pri tom njegov plac dobrih 20cm vislji od mog jer su oni svoj nasipali nekad davno.
I komšinica došla da se žali kako joj se voće suši jer ga ubiše fekalije iz naše jame i pita šta ćemo da radimo jer zbog moje jame njene unuke nemaju vocku da pojedu.
I koliko god se ja trudio da budem normalan i da joj objasnim da prvo ide njena jama pa moja i da je njen plac vislji i da voda nemoze da se penje ona I dalje tvrdi da je kod nje mokro od moje jame,da tragedija bude veća u mom placu oko jame sve suvo al je zato u njenom sve mokrom zbog te iste jame.
Potpis,pečat i Cao zdravo.
Dosla komsinica da ti kaze da joj je oko jame mokro a ti ne kontas.

Па са таквим не треба ни да будеш добар.

A nije ni resenje posvadjati se sa pola sela. Ja necu da crknem za tih par ari niz celu duzinu a nece se ni on obogatiti. Svako radi kako misli da treba a ja svojim postupcima pokazujem ko sam i sta sam i ljudi sami dolaze da kazu da su zauzeli/pogazili/oprskali jer tako i ja kazem uvek ali uvek imas te izrode koji se prave blesavi i valjda im je krivo sto radis i sto imas pa ajde da uradi sve sto moze da te malo zajebe..

Pre oko 2 meseca dodje komsinica kaze rekli su joj neki da sam joj sigurno ja pokidao zicu na ogradi jer moj je veliki traktor (nije nzm koliko veliki Same Silver 130 nego tuda niko ne prolazi sa vecim) a prolazio sam tuda da spremam. Odem da pogledam i vidim sta je, rekoh cekaj tu sad cu da dodjem traktorom, zakacena mi je drljaca stani pored ograde da vidis kako ja prolazim tuda. Dodjem i prodjem pola ograde i stanem, izadjem iz traktora, skoro 1.5 metar je traktor od ograde a drljaca mi je u osnovi 2 metra (namerno tako trazio kad su radili zbog uskih puteva a inace se radi defaultno 2.5 u osnovi u Agrofour), jedva da klinovi sa krila izlaze van traktora. Prvo joj pokazem to, onda joj pokazem da ja kad podignem drljacu gore najnizi klinovi krila su na vise od metar od zemlje a njoj je ograda (obicna pletena zica na stubovima) pokidana na oko pola metra od zemlje. Rekoh ja nisam to sad vidis i sama, a sad cu da ti objasnim kako se ovo desi. Pogledaj ovaj vocnjak preko puta, kad se vozi pipalica ili tanjiraca za zagrtanje/odgrtanje voca ona je potpuno sa strane traktora, kad taj traktor izlazi na put iz jednog reda i ulazi u drugi red taj prikljucak se zanosi i tacno se desava ovo sto ti imas, mestimicno pokidanu zicu. Ja da sam ti to zakacio pocupao bi ti 50 metara i zice i stubova i za kraj, ja da sam ti to uradio dosao bi da ti kazem i pitao koliko kosta da nadoknadim stetu.

Sećate se da sam izveo geometre prošlog Leta prema "komšiji" i postavio stubiće kao granicu ?
Eno, "komšija" nabacio stare zadnje gume od Fergusona u mojih uvučenih 0.7 metara od međe...😂
Što se više povlačiš, po principu, ja sam pametniji i popuštam, pusti budalu, eeee, budala se širi i smeje, jer si mu TI lično tvojim ponašanjem (žmurim i ja sam iznad ove situacije, neću da se nerviram i spuštam na njegov "nivo", galamom, svađom i raspravom s "budalom") dozvolio !!!!
Što se tiče ograde na placu koju je počupao traktorom, i dalje onako stoji, boli ga "tuki" da popravlja....😂
A ja ga još uvek nisam tužio....
I mene bije glas da sam nakrivo nasađen i da sam đubre i govno !!!
A on meni pravi štetu, i pravi se blesav....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh