Objekti za smeštaj mehanizacije

Lepo je sve ovo ali su to malo skuplje varijante za vrata supe :D
Skupa su vrata koja ima šurak na garaži.
1) Klizna kapija tj vrata koja su čini mi se 5-5,5m široka su mu ograničavala izbor kupovine kombajna (a garaža 10-11m).
2) Dva puta su iskočila iz klizača zbog udara vetra i verovatno loše rešenog kačenja i napravila štetu na mehanizaciji + moraš platiti nekome da ih digne viljuškarem i sl. i vrati nazad jer su teška, nezgrapna i velika (5x5 minimum)

E to sad ne znam, ja sam kod drugara video da su mu ovi iz Barajeva radili i odlično izgleda. Meni bi trebala 6m širine i 5 visine, zato me je zainteresirala ta kod njih, odličan sistem a nije preskupa. Za dalje detalje ne znam jer ih nisam zvao

Ja sam stavio mrezu za zasenu, stiti malo od sunca i snega, od kise i vetra ne. Ali evo vec 4 god radi... Ako treba, skinem je za par minuta ali ti treba neko u korpi da je namota.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ja sam stavio mrezu za zasenu, stiti malo od sunca i snega, od kise i vetra ne. Ali evo vec 4 god radi... Ako treba, skinem je za par minuta ali ti treba neko u korpi da je namota.

Kako ne stiti od kise kad je zadrzava , i sve kaplje dole, mozda jos metar od mreze ka unutra bude mokro, isto sam stavljao tu mrezu i bas sam zadovoljan bio ucinkom, namotavao sam letvom od 4m vezanom

Zadrzi kada pada kisa bez vetra, ali ako je sa vetrom propusta. Moja je valjda 70% zasene, a ima i guscih. Meni je 7m najsire polje, namota se jedna pa druga strana.

Kod mene stoje vec 5 godina i nema nikakvih ostecenja. Nisam nista "fensi" uradio nego se samo narolaju i kajsevima zavezu gore (stim sto su ovi majsotri stavili samo 2 kajsa a valjalo je bar 3 na razmak od 4 metra,pa ja dodam obicnim kanapom na jos jedno -dva mesta).
467456546_1022104489604050_7844801896345776626_n.jpg
Kako ti se pokazala prikolica palazoglu?

Potreban mi je skoro ceo otvor. Za bilo kakve rolo varijante ovo je jako širok otvor i svi bi da ubace jos jedan stub na sredinu. Meni je ovo potrebno samo za zimu,tokom ostatka godine bi bila stalno otvorena. Imam neku varijantu za kliznu ceradu sa zatezačem kao na kamionskoj šlepi. To mi je za sada najbliza opcija.

Potreban mi je skoro ceo otvor. Za bilo kakve rolo varijante ovo je jako širok otvor i svi bi da ubace jos jedan stub na sredinu. Meni je ovo potrebno samo za zimu,tokom ostatka godine bi bila stalno otvorena. Imam neku varijantu za kliznu ceradu sa zatezačem kao na kamionskoj šlepi. To mi je za sada najbliza opcija.
Segmentna vrata mogu da se urade al pitanje je isplativosti,dobra su skupa kao otrov al i vrede.

Može rolo varijanta i za tu širinu.
Postoje industrijska rolo vrata koja idu i na veće širine.
Ja sam pre par godina radio na jednom projektu vrata koja su 8 m širine i 5 m visine. Cena je bila paprena, još je to bilo pre poskupljenja.

Segmentna vrata mogu da se urade al pitanje je isplativosti,dobra su skupa kao otrov al i vrede.
Segmentna koja idu gore ispod plafona dok su otvorena mi takoreci smetaju jer onda ne mogu na kombajnu otvoriti ni bunker ni poklopac motora a kombajn mi tu provede dosta vremena jer ga u toj šupi premontiravam i spremam za sezonu (jbg. i ja sam komplikovan).

Kako ti se pokazala prikolica palazoglu?
Na prvo kipovanje se iskrivila zadnja greda i prikolica otisla u stranu. Obrazlozenje iz fabrike stigla im tura losih greda pa se svuda po svetu pokrivile. :) Iz MBV-a normalno priznali reklamaciju,oterali je stavili drugu gredu (dosta deblju od predhodne) udarili jos 2 kosnika i od tada radi normalno. Sto se tice curenja i ostalo tu nikad problema nije bilo,dihtuje vodu bukvalno,ima gume sa svih strana kao kederi na kolima.

@Spajki,
ako želiš čvrsta vrata, jednostavno rješenje su klizna sa 3 vodilice i 6 krila. Krilo je jednostavan okvir cca 130x460 cm od cijevi 5x3, ili 5x4, ili 5x5 cm (ovisno o jačini vjetra kojem su izložena.
Na skici su mogući najveći otvori za prolaz u sredini, lijevo i desno. Akot ti otvori zadovoljavaju, razmisli o prijedlogu, malo ga razradi i informiraj se o cijeni.

Nazad
Vrh