MOMOSARIC
Član
Ja inace kad sam radio supu , ili bindere kad radim ,stubove,varim sa prekidima . Dali je bolje po tom pitanju ,meni palo na pamet da jeste , a i inace ide brze i nevidim potrebu da se svuda ide puni var.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
S obzirom da je raspon stubova 4 metra, idi na veći poprečni presek venčanica da ne bi došlo do uvijanja, 16/12 ako možeš da nadješ, ili 16/14, uz obavezno postavljanje jastuka ispod venčanica. Jastuke prepusti od stuba jedno 60-70 cm, spoj jastuka i venčanice uradi sa šipkom sa beskonačnim navojem, veće podloške i matice.Hteo sam sam da uradim manju garažu, pa mi treba par saveta. Dimenzije će biti 8x4, krov na dve vode. E sada stubovi će biti metalni 80x80x3, a venčanice i rogovi drveni. Zanima me koja debljina venčanice i rogova bi trebala da bude, pokrivanje limom. Raspon između stubova je 4 metra.
Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Ja sam skoro radio 9x6,iz dva polja,komplet od drveta...10/12 sva konstrukcija...vise od toga nemas potrebe,samo dobro ukosi.a za krov,da ne budem neozbiljan-posto je na maleno,a na dve vode i lim,maltene da stafnom mozes odraditi sve...ali razmisli i o fosni za rogove.A ima li neko odgovor na moje prethodno pitanje ?
Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Sta ulazi u tu cenu ? Znas li koja je cena gvozdja sad ?Pre neki dan baš pitao. Cena je 44€/m² sve njihovo sa postavljanjem. Tvoj je beton i cement za Stubove ako treba....
Ja najjeftinije sto sam dobijao za ruke je 40% cene materijala i to da majstor kupi materijal jer ima popust jer uzima vece kolicine.. Tako da nesto 40-50% od cene materijala je realno, realno mnogo je za ruke koliko i materijal..Narode, moze li neko da mi kaze kako se krecu cene rada za metalne konstrukcije? Konkretno je u pitanju hala 20x10, ja te hale inace i ne radim, ali pitao me covek da mu odradim, nije mi daleko, medjutim nemam predstavu za cenu sta da mu kazem. Da li koliko materijal toliko i ruke ili neki drugi odnos?
80% materijala je realno. Ni jeftino,ni skupo.Ovde je sto se betonaze tice sve odradjeno, ja radim samo sa cevima. Moje je da dovedem ekipu i dovezem alat. On covek kupuje sve sto treba.
Sta znam, obicno kad se radi nesto ide koliko i materijal pa cak i nekoliko puta skuplje od materijala. Mada, nemam iskustva sa tim halama, moguce zbog masivne, teske konstrukcije da se isplati i na 50% od cene materijala. Manje od toga mislim da je gubljenje vremena.
Ako jos neko ima iskustva sa tim nek napise pa da razmotrimo.
Okrenes par brojeva sto inace rade hale i odredis svoju cenu posle toga...Ovde je sto se betonaze tice sve odradjeno, ja radim samo sa cevima. Moje je da dovedem ekipu i dovezem alat. On covek kupuje sve sto treba.
Sta znam, obicno kad se radi nesto ide koliko i materijal pa cak i nekoliko puta skuplje od materijala. Mada, nemam iskustva sa tim halama, moguce zbog masivne, teske konstrukcije da se isplati i na 50% od cene materijala. Manje od toga mislim da je gubljenje vremena.
Ako jos neko ima iskustva sa tim nek napise pa da razmotrimo.
Pre neki dan baš pitao. Cena je 44€/m² sve njihovo sa postavljanjem. Tvoj je beton i cement za Stubove ako treba....
Pa on covek zvao neku firmu koja radi iskljucivo hale i oni mu rekli 140% za ruke od cene materijala, s tim sto bi oni od negde dovukli materijal, verovatno imaju dil s nekim. Medjutim kaze to mu mnogo i toliko nece da plati makar je ne napravio Budi sad pametan pa ponudi cenu da se svi uklopimoOkrenes par brojeva sto inace rade hale i odredis svoju cenu posle toga...
Od prilike su 60x60x100, a armirane su sa 4 rebraste armature 12ke na koje je zavarena anker ploča na koju idu stubovi posleDa li se stope armiraju, ikoja je dimenzija stopa?