Objekti za smeštaj mehanizacije

Cene kutija 162 din plus pdv, treba da pravim jos jednu radionicu od oko 300 kvadrata, jedan deo 11x10 a nastavak 30x6m
Prosle godine sam nesto za radionicu placao 140 nesto 150 plus pdv
Pricao sam sa gazdom firme gde uzimam i neveruje da ce se u skorije vreme spusta ti cene. Kaze da su rude stizale iz ukrajne, zelezara nema sirovina
Za gvozdje mi treba oko 1 200 000 bez pdva i mog rada.
Stubovi 150x150 5mm
Roznjace 80x40 3mm
Binderi 100x60 4mm
Ramovi od bindera do bindera 60x60 3mm
Stubove idem na 6m razmak a visina 5 m
Na stubove planiram da zavarim isecene i profile, da imam pripremu za sinski kran

Gvozdje 210 rsd/kg
Juce dogovorio da mi zavrse halu sto smo radili prosle godine. Nije ostslo puno, 50 m2. Kostace 3500 evrs.

Juče sam dobio po 178 uz popust od 10% kao stari kupac, ali ja i dalje mislim da će to da se u neko vreme vrati skoro na stare cene.
Mislim, ne vidim logiku da gvožđurija egzistira sa ovim cenama..
Skoro 2 € kilo gvožđa..:sta:

Juče svratio da kupim cevi za neku kapiju. Kažu,ne prodajemo, čekamo nivelaciju cena. Kao u devedesetim...
Biće kapija od paleta za sad :osmeh:

Juče svratio da kupim cevi za neku kapiju. Kažu,ne prodajemo, čekamo nivelaciju cena. Kao u devedesetim...
Biće kapija od paleta za sad :osmeh:
Ne prodaju nego prave kao da je kriza, tipa nema cevi, sprecen transport, poskupelo itd. Pa onda stave za 40 dinara skuplje i to tako ide sve dok ljudi kupuju. U Beloj Crkvi svaki dan non - stop stoje po 10 slepera na utovar. Kakve nivelacije kakvi bakraci.

Pitao za konstrukciju kod drugara pre 3dana, oko 200-300m².. Rečeno mi je 45-50e/m² sa stubovima na 7m korisne visine, još mogu da uplatim po staroj ceni. A da mi prave kada odgovara od Maja do Novembra ove godine.

Kaže i da je gvožđe otišlo ne normalno gore. Ako sam dobro razumem 230din maloprodaja.

Uvoz čelika i građevinskog gvožđa je u celoj evropi u najvećem delu iz ukrajine i rusije, tako da dok se ovo ne smiri nema ni sniženja.
Eventualno da se krene sa uvozom iz azije(mital je najveći proizvođač), ali to sigurno neće biti brzo..

Nazad
Vrh