Objekti za smeštaj mehanizacije

Kakvu spoljnu foliju stavljaju? Koje je debljine? Na koliko godina bi se menjala folija?

Ја има на пластенику фолију стару 8 година Грчку, е сада колико је микрона заборавио сам. Те фолије што стављају на те хангар пластенике треба најмање 10 година да трају,а можда и 15г.битно је сачувати их од механичког оштећења. Имате између Србонрана и Сирига људи штале држе козе и кокошке у тим пластеницима и ту је нека црна фолија.

Ima na FB-u : https://www.facebook.com/kecmetal.bravarija
A evo vam i par slika odatle.
242590797_369386791572117_7256450753322828616_n.jpg

243305665_373444001166396_1545746792270963353_n.jpg
241175804_357651416078988_6808388838780481342_n.jpg

Musovac, da li i vrata sa oba cela objekta su uracunata u cenu? Da li je potrebna gradjevinska dozvola za ovakav objekat?

U principu sve sto ide beton mora gradjevinska dozvola.Npr ako bagremovim koljem pravis ogradu i nabijas ih u zemlju ne treba dozvola a ako ga zalijes betonom treba dozvola.Isto je i sa ovim. Ja cu ici bez dozvole,dole da se zalije beton pa odozgo da ste stavi zemlja 5 santima :haha: :haha: :haha:
Vrata nisu uracunata u cenu,to nisam ni pitao posto necu stavljati,

Dobro sam pitao mene bi pasirala takva vrsta objekta… jel to visina iznutra ili spolja.. mislim jel su to opste mere ili korisnog prostora.

sad gledam pa to je tu iz b.palanke. Ala je to poskupilo prosle zime sam pricao nesto o tome bilo je 9€ samo providna folija i 13€ ovo sa vunom…

Poslednja izmena:
Zavisi od sirine,ovaj od 12m je 2m sa strana i onda na sredini 5m. Ovi manje sirine su i manje visine,e sad koliko to ne znam.

@miksan Sta je to belo na zadnje 3 slike ?.Prve 3 slike su isti kanal ?.
Gde si kupio tu cev,tj posto je cena ?,to je bas za drenazu ,ima rupe na cevi ono kao ziletom seceno okolo ?.

Neko od kolega je postavljao slike takve hale sa ceradama. Cena je valjda skoro ista kao i za montazne hale sa limom, samo sto za ove ne treba gradjevinska dozvola pa se zbog toga preko sve vise postavljaju.

@miksan Sta je to belo na zadnje 3 slike ?.Prve 3 slike su isti kanal ?.
Gde si kupio tu cev,tj posto je cena ?,to je bas za drenazu ,ima rupe na cevi ono kao ziletom seceno okolo ?.
Pestanova cev, cena je negde bila oko 7-8k za 35m precnik 125mm. Tako je za drenazu ima proreze 270 stepeni u krug.Ima i cele perforirane.

Ima na dva stovarista u KS mada pozoves pestan pa vidis sa kojim stovaristima saradjuju u tvom regionu.

Opran kamen mozes razne granulacije.Sto manje prljavstine, mada se ispere sam sistem sam od sebe.Izbegavaj tucanik da nezapusi one proreze na cevi.

Zemlja nikako.Cev uvek na dno kanala i prorezi na dno.

Kako ovi direktno u zemlju ih postavljaju ,koliko vidim iste su cevi u pitanju ...na njivi kopati i ubacivati sljunak,pesak izadje mnogo skupo.

Pa gledaj ja sam radio oko objekta.Nisam na njivi. :D

Ovo na njivi zavsi od zemljista i kolicine vode.Ako je teze zemljiste ima brzo da se zapusi.I na laksim mozda potraja 4-5 godina zemlja ce zatvoriti ovo proreze na cevima i tu je kraj.

Nazad
Vrh