Marko98
Član
Samo konstrukcija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Od prosle zime gvozdje je drasticno skocilo. Koliko se secam prosle godine u jesen je bilo oko35E kvadrat.Nzm stvarno samo sam video da izbacili na facebook. Inace bio sam kod njih prosle zime oko bozica i za objekat koji sam hteo da pravim samo konstrukcija sa montazom je izlazila oko 60€/m².
Jel si nekad koristio zabu-dizalicu za kola?Оптерећење од снега код нас се узима за контрскуцију од 100кг/м2, тачније требало би 90кг/м2, али ми грађевинци рачунамо у 99% слућајева 100кг/м2 (већи степен сигурности), ту додаш тежину конструцкије и утицај ветра у ту твоју једначину и добијеш потребан профил елеметна за дату конструкцију...Нагиб не игра онда ту никакву улогу, да остаће дуже снег на крову са мањим нагибом, али ако је рачунато како треба то ће да стоји 100 година, јер је оптерећење континуално од снега ниеј концентрисано, тако да тих 100кг/м2 није исто као и 100кг концетрисане силе на много, много мању површину....
100 kN je 100 kN i u paklu...Galicije jel to iz nekog udžbenika ili fakultetske skripte?