Objekti za smeštaj mehanizacije

Skupo gvozdje. Danas bio na otpadu staro gvozdje 26 dinara, lim 18.5. Verovatno ponovo skocile i cene profila.

Uplatili firmi deo para kao avans za montiranje metalnih silosa, pre dva meseca. Lim iz Kine još ne stiže u Konstancu, haos od čekanja i to za skupe pare.

Jbg izgleda umesto 4000e ima da me kosta 6000 za krov konstrukcija ili da stavim lepo ceradu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Proslog oktobra gvozdje kod mene u okolini bilo 80 i kusur dinara, pre dva meseca bilo 120 i kusur, pre deset dana bilo 160 a danas me zove covek i kaze 196 din.
Raspitivao sam se i pratio cene jer treba da radim neku radionicu a majstor me vozao danas sutra pa za pet dana pa sve tako u krug i sad me gvozdje izadje duplo i vise nego jesenas a i paneli otisli dosta gore.

Ja cu na jednoj sto je vec napravljena gde imam crep da skinem i stavim lim

Nije nista od toga,prepravljacu je jer mi greda stoji nisko i ne mogu kombajn unutra da stavim pa kad vec radim jos jednu pored nje sa metalnom konstrukcijom i nju cu da prepakujem da bude takva

Milovan me malo pretekao...
f431f059209776d868b2dcb9d9f4cff1.jpg

f79f8f6213db0e9d5f6116b1cee0bde2.jpg

82192fbe0ac3e2049fcf30a51dcf6d17.jpg

801fb5cc84f7034db4c2a3abc6cf8607.jpg

0bd163971e656ae2fc0b441ce51b6de2.jpg

60ef1acb07117bb6eec2cce99399ace1.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam znao u kojoj temi bi najbolje bilo da pitam, pa reko' ajd' ovde, a ako moderatori smatraju da je negde drugde prikladnije, neka slobodno premeste...

Da li neko od mašinaca ili građevinara sa foruma zna kako se projektuju/izračunavaju rešetkasti nosači koji imaju oblik kao toblerone čokolade, ili kao one armature iz fert gredice (binori ?). Znači tri šipke u poprečnom preseku čine trougao a između njih je ispuna od armature koja ide ukoso.

Video sam na jednoj okućnici takve rešetkaste grede napravljene od armature kao nadstrešnicu iznad dvorišta po kojoj ide vinova loza. Pa me zanima pod kojim uglovima se stavljaju te glavne šipke, da li čine jednakostranični trougao, pod koji uglovima ide ispuna i sl. konstrukcione stvari, dakle više kako to treba da izgleda nego proračun nosivosti jer ja svakako ne bih znao da to preračunavam po silama i sl. Ili ako ima na netu nešto makar približno objašnjeno prikladno za bravara, ne za statičara. Ja sam guglao sa "prostorni rešetkasti nosači" ali ne nađoh ništa.

Nazad
Vrh