Objekti za smeštaj mehanizacije

Sve mi je jasno ali jedno nije. Komsija zidao hangar, dimenzije su nekih 16x30 i kaze lik dao je za krov samo znaci lim i konstrukcija 36 000 eura.
Sta sve covek nece cuti jos.

Zavisi koji su profili,debljine cevi,visine,da li se skroz opsiva okolo limom,koji je lim na krovu,kakve i koji je broj kapija i ulaza-da li je radjeno po projektu(gde je sve bar duplo jace od potrebnog)...moze se doci i do te cifre...

Konstrukcija je sasvim normalna, kao i lim, nista posebno. Komsija je poznat da je sve sto on kupi bar 10 puta skuplje haha
Tj laze ko glumac.
Reko da vidim sta vi kazete na to, ja dosta pratim cene i kad rece umalo nisam poceo da vristim, bilo jos ljudi tu. Vidim oni nemaju pojma pa poceli da pravdaju, kao veliki je to hangar...

Hteo bi da pitam kako je u vasim opstinama sa legalizacijom jer dosli kodmene gledali supu rekli da netreba nista a posle poslali papir da legalizujem rec je o krovu na metalnim stubovima dimenzije 19x6m , ovaj u opstini mi rece ako je vece od 10 kvadrata krov onda treba vrsiti upis u katastar samo sto ja njima vise neverujem lazu i kad disu ,kako je po zakonu ili su samo ovi opstinari opet nesto izmislil , jer ako po zakonu netreba dobice k.... u zube . Puno hvala na odgovoru.

Dobro ti je rekao, sve preko 10kvm spada u zgradu. :osmeh:

Clan 2.
23) zgrada jeste objekat sa krovom i spoljnim zidovima, izgrađena kao samostalna upotrebna celina koja pruža zaštitu od vremenskih i spoljnih uticaja, a namenjena je za stanovanje, obavljanje neke delatnosti ili za smeštaj i čuvanje životinja, robe, opreme za različite proizvodne i uslužne delatnosti i dr. Zgradama se smatraju i objekti koji imaju krov, ali nemaju (sve) zidove (npr. nadstrešnica), kao i objekti koji su pretežno ili potpuno smešteni ispod površine zemlje (skloništa, podzemne garaže i sl.);

Član 144.
Posebna vrsta objekata, odnosno radova za koje nije potrebno pribavljati akt nadležnog organa za gradnju, odnosno akt za izvođenje radova jesu: radovi na tekućem odražavanju objekta ili stana; postavljanje žičane ili drvene ograde; građenje objekata protivgradne odbrane; građenje jednostavnih objekata koji se grade na istoj katastarskoj parceli na kojoj je sagrađen glavni objekat, a koji se izvode na način da ne ometaju redovno korišćenje susednih objekata (vrtna senila do 15 m2 osnove, staze, platoi, vrtni bazeni i ribnjaci površine do 12 m2 i dubine do 1 m, nadstrešnice osnove do 10 m2, dečja igrališta, dvorišni kamini površine do 2 m i visine do 3 m, kolski prilazi objektima širine 2,5-3 m, solarni kolektori koji se ne priključuju na elektrodistributivnu mrežu); stočne jame do 20 m2 u osnovi; grobnice i spomenici na groblju; pešačke staze, ploče za obaveštavanje površine do 6 m2 i druga oprema u zaštićenim prirodnim dobrima (prema odluci privrednog društva, javnog preduzeća, odnosno drugog pravnog lica koji upravlja tim prirodnim dobrom); nosači antena sa antenama na postojećim zgradama, putevima, infrastrukturi i kontejnerima elektronskih komunikacija, kao i tipski kabineti baznih stanica na odgovarajućim nosačima, sredstva elektronskih komunikacija koja se postavljaju ili instaliraju na kablovima i mrežama elektronskih komunikacija i kablovi elektronskih komunikacija koji se postavljaju ili instaliraju u postojeću linijsku infrastrukturu elektronskih komunikacija - kablovsku kanalizaciju; kontejneri za smeštaj elektronsko komunikacione i elektroenergetske opreme i uređaja, mikrorovovi za optičke i druge kablove, tipski ormani za unutrašnju i spoljašnju montažu za smeštaj opreme elektronske komunikacije i sl.; radovi na održavanju, popravke i zamena opreme na objektima vetroelektrana koji se izvode bez građevinskih radova (zamena elisa, zamena gondola, zamena određenih uređaja i njihovih delova); stubići katodne zaštite za čelične cevovode i stanice katodne zaštite, oznake kilometraže, oznake skretanja i zaštitne lule na ukrštanjima sa putevima i prugama na linijskim infrastrukturnim objektima tipa gasovoda, naftovoda i produktovoda.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_planiranju_i_izgradnji.html

Kada se izbetonira supa posle koliko vremena se moze prelaziti masinama preko betona? Jel dosta 3 nedelje? :sta:

Не би требао да га газиш минимум 28 дана, јер толико времена је потребно да беон очврсне до неких 98% своје максималне чврстоће. Ако је бетон којим случајем прављен у фабрици бетона, онда они стављају адитиве ради бржег очвршћавања, тј. брже хидратације истог, да би се могао газити са тешким машинама у шт окраћем временском приоду. Обчно је то у овом случају око 14 дана...

Ја Вам не препоручујем да га газите, бар 4 недеље, а на Вама је да ли ћете послушати савет или не.

Да, наука каже 28 дана не треба газити по бетону са тешким машинама које теже 2,3 и више тона...Ако натера трактор од 5,5 тона има да га изломи само тако, а да се то са површине не примети, већ ће му нарушити структуру, па онда неће трајати колко треба да траје, већ ће временом почети да пуца и да се круни. Али као што сам рекао, свако нек ради како му је воља....

Аеродроми могу да се газе после свега 6-8 сати, када се избетонира, а то је све због тога што се у бетон додаје хемија, како би добио за тих 6-8 сати максималну чврстоћу и да се не би поломио или оштетио услед рецимо слетања авиона који тежи 70 и више тона...

Ај не зајебавај, северац...Писта се ради од армираног бетона, а пресвуче се асфалтом...значи БАБ са примесама челика и то доста...а све се зачини са 10цм стиропора који је толико тврд да га не можеш ноклтом загребати, а све да се писта не би ледила.....

Cekacu jos malo onda, nije mi ni hitno da uparkiram sve, skoro i da sam se navikao na lom po dvoristu:haha:

Ne,ne to sam ja u po posla smislio da slikujem i ovekovecim.

To ti je decko stari kvalitet gradnje odolela mnogijem nevremenima i rat prezivela. :osmeh:

Ol rajt.Ovde u okolini ima mnogo velelepnih građevina srušenih od strane vetra pa sam pomislio da si bio iste sreće.

Nazad
Vrh