Objekti za smeštaj mehanizacije

Kako rešavate problem golubova u hangarima za mehanizaciju? Drugar ima veliki metalni hangar čiji je fronalni deo otvoren pa ptice nesmetano uleću u njega. Gotovo sve grede (metalni binderi - ako se tako kaže) su usrani, reflektori takođe (na njima ima sloj govana i po 5-6 cm), na podu isto ima golubijeg minulog rada ali se to čisti pa nije problem. Ali grede su na visini pa je tamo čišćenje nemoguće i rešenje je jedino da se golubovi odvrate od ulaska u hangar - samo kako to izvesti?

Dukej, trajno rešenje mu je ovo:

zastita-klime-od-golubova-11.JPG

857892_orig.jpg

Poenta je odvratiti ih da sleću na ta mesta. Ovo se može videti postavljeno na mnogim bankama, javnim objektima, spomenicima, železničkim i autobuskim stanicama itd.

Jedan kod nas je razapeo ispod svih greda ,onu najeftiniju pletenu zicu,probavo je sve i nakraju je to moro,kanda cu i ja morarti vec mi dosta da ih rasterujem.

Vazdusna puska. I malo vremena. Tako smo bar mi resili.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Tu odbarane nema jedino sto rekose vazdusnu pusku i udri drugacije nema sanse.kod nas farma muznih krava ima taj problem kazu izracunavali su koliko im pojedu golubovi kocentrata i to je mesecna cifra povelika. Donosili neke plasilice zvucne rasterivace ali dzabe posle dva dana oni se naviknu na sve to i eto ih opet jedino smo ih nas nekolicina uspeli koliko toliko spasiti sa vazdusnama ali i to je trajalo 3-4 dana i onda kad vide coveka beze u tri lepe pa smo onda isli svaki drugi,treci dan pa ih odmorimo nedelju dana i tako u krug.

Набавите препарираног сокола ставите га на видно место под кровом,бежаће 5 кућа далеко!
Или постаните Соколари!

1c20ff0750809b9991880514835369f2.jpg

Orcal polikarbonati,ja sam uzimao kod njih u Novom Sadu,i mislim da su povoljni,a svakako su veoma usluzni.imas na int.ja mislim i cenovnik.

Planiram da napravim nadstrešnicu na jednu vodu. Ako se pokriva rebrastim limom, kakvu konstrukciju treba uraditi, na koliko razmaka idu poprečne, a na koliko uzdužne cevi i kojih dimenzija bi te cevi trebalo da budu?
Krov bi bio 5m x 3m (5m je postojeći zid na koji ce krov biti oslonjen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh