Objekti za smeštaj mehanizacije

Da li bi trebalo ili ne, bi vec neki elektricar trebao da kaze, nisam kompetentan sto se toga tice...Neko ne stavi, a na nekim objektima je postavljen.

A dali treba gradjevinnska dozvola? Jedan majstor kaže treba , drugi kaže ne treba. Pa ja više neznam šta da mislim...

Naravno da treba gradjevinska dozvola....... Papiroloski je sada jako komplikovano, ali mora, bez gradjevinske dozvole ce biti srusen objekat, jer je uradjen posle satelitskog snimka....
Primera radi.. Imam postojeci pomocni objekat (supa) koja je u "losem" stanju, hteo sam da ga prezidam, i prosirim za oko 25m2..... Papiroloski mi treba Saglasnost od eletrovojvodine (samo monofazna struja ima), saglasnost od gasa(nema gas), saglasnost od vodovoda(nema vode na placu)..... I jos gomila stvari, potpuno ista papirologija sada treba treba kao da gradis nov stambeni objekat na praznom placu...... + Neki licencirani covek, koji to sve treba da nacrta u kompu, zatim da overi njegovim elektronskim pecatom, i onda da posalje elektronski kod njih..(od 500e pa na gore se to placa)... Ne postoji vise mogucnost da sam predajes zahteve licno...... e onda dolazimo do najzanimljivijeg dela, maksimalna izgradjenos placa je 40%...... kod mene je izgradjenost 43% trenutno... i sve to pada u vodu..... Kada bih prezidjivao taj objekat, jos bi morao da mu smanjim povrsinu.... Cisto da znas Kisac Stepanovicevo je maksimalna izgradjenost 30% tako rekla gospodja u urbanizmu, kada sam se ja zalio da je malo 40% izgradjenosti....

Da sve buda jos zanimljivije, moram da upisem i kucicu za kera da bude legalna koja je dimenzija 1.2m x 1.2m

Neće rušiti to je sigurno ali nije šupa za mehanizaciju pa ko ga šiša ipak je to zbog posla.
Kad ide tele neka ide i uže,ja da radim od temelja kao ti ,sigurno bi uradio sa građevinskom pa neka košta koliko košta posle si miran a ovako nekom se ispektoru digne i zatvori te zbog GD. ili slično.

Što ne kažeš,to menja ceo koncept.Jesi razmišljao da razdvojiš objekat .
Evo ti neke smernice, pročitaj prvo pravilnik o objektima za proizvodnju i trgovinu životnih namirnica,zatim razgraniči u glavi hoćeš li biti zanatlija ili industrija(razlikuju se objekti).
Hoćeš uvoditi neki sertifikat na njivama i proizvodnji (HACCP,GG...)?
Onda razmišlja o objektu a ne da ti smernica bude hoćeš li ušparat na jednom zidu ako objekat nabiješ u ćošak:ppozdrav:

Nazad
Vrh