Objekti za smeštaj mehanizacije

Da li onda mozes da se uklopis na 28e, ja sam skoro radio jedan krov, doduse za svoje potrebe, uzimao cevi i lim bez pdv,odradio sve po projektu, radili drug i ja,nisam placao rad. Nema tu neke zarade na 28e osim da se spara na debljini cevi i sl

Naravno, zato sto ja ne radim kao ti jedan, nego vise objekata za redom. Nije svaki objekat 28e/m2 ako na to mislis? Bude nekada i dosta vise od 28e/m2. Sto se tice sparanja materijala mogu ti reci da ne praktikujemo to... Ovaj objekat je radjen pre ovog poskupljenja cevi i limova tako da sada u ovom trenutku on ne bi kostao 28e/m2 ...

Kako dižete gore krovne konstrukcije???:ppozdrav:

2evfbza.jpg

2qly49v.jpg

312hjpz.jpg

2eeiexd.jpg

- - - - - - - - - -

Nisi mi odgovorio kako dižete konstrukcije i imam novo pitanje šta menja cenu po m2???:ppozdrav:

Upravo odgovorio.

O.K. U tom slučaju je najpoštenije cena materijala +40% za ruke.:ppozdrav:

P.S. Nisam bio precizan u postavljanju pitanja.Na ovim slikama svaki kran je drugi,pretpostavljam da nisu tvoji iznajmljuješ ih.Jel to ulazi u cenu ili to treba da obezbedi gazda šupe?

Kod nas ~16e/m2 (lim bez filca, i konstrukcija bez stubova, "krajevi", bez oluke + farba, koja nije uracunata :) ). Nije to mnogo za 28e (kolika je bila cena), jer ima i oluke, pa i rad... (("Naravno" ja nisam racunao rad)). Znaci zvuci kao korektna ponuda. Sve je stvar dogovora.

Menja dal je objekat 100km ili 500km, dal je raspon 6m ili16m

Upravo to, oko toga se i "vrti" cena po m2.

- - - - - - - - - -

O.K. U tom slučaju je najpoštenije cena materijala +40% za ruke.:ppozdrav:

P.S. Nisam bio precizan u postavljanju pitanja.Na ovim slikama svaki kran je drugi,pretpostavljam da nisu tvoji iznajmljuješ ih.Jel to ulazi u cenu ili to treba da obezbedi gazda šupe?

Ulazi u cenu. Naravno, nekada i nije potreban kran nego je dovoljna i rucna dizalica.

Pocinjem da radim halu u okviru koje ce biti hladnjaca i deogde ce se povrce spremati.Plac je 45 ari nema nikakvih objekata i treba mi.necija pomoc oko idejnog resenja.Jednom pravis a kajes se posle ceo zivot.Moze li mi neko pomoci na neki nacin?

Može tako a možeš i pre radova 100 puta da se premišljaš :D

Ja sam za potrebe smišljanja šta da radim sa štalama i šupama koje su danas neupotrebljive iskoristio "tlocrt" sa Google Earth-a. Postavio ga u razmeru i po njemu crtao objekte u 3D. Programa za taj posao ima nekoliko, SketchUp je sasvim korektan za to što ti treba.

Ima li plac izlaz na dve ulice ili ne? Ti druže moraš misliti prvo da prijem i odlazak robe bude praktičan ,da može kamion ili šta već da dobro manevriše ,računaj da su hidro rampe na kamionima pozadi a većina se tako tovari.
Ja lično bi verovatno postavio objekat na sred placa tako da može šleper da se voza oko njega a naj idealniji bi bilo da ima izlaz na dve ulice onda možeš da se igraš.
Ja sam kod mene sredio sve da u rikverc ideš samo kad zakačiš mašinu za traktor ili je blato pa nuću da isprljam gume

Prvo da ti se zahvalim!
Nemam izlaz na drugu ulicu.Planirao sam da ga stavim u cosak jer bi time ustedeo na ogradjivanju.Najbitnije mi je da ulazua prljavu robu i izlaz gotove upakovane bude tako da ne smeta jadan drugome.

Nazad
Vrh