Objekti za smeštaj mehanizacije

kada bi razmak rogova bio 3m da li bi roznjace bile manje. koliki je razmak donjegpojasa i vrha rogova

- - - - - - - - - -

koliko kosta kila cevi u zr je 93rsd

Bez gradjevinske dozvole. Investitor je to resio ranije, a tacnu cenu toga ne znam. Ko hoce da legalizuje objekat treba mu gradjevinska dozvola.

Info iz prve ruke.

Za građevinsku dozvolu takse, u prvo vreme, su manje od 4.000 RSD. Za ove naše, pomoćne ili ekonomske objekte potreban je idejni projekt. Sve se odvija relativno brzo.

Kvaka 22.

Treba ti arhitekta ili građevinac !

Sistem je zamišljen i kreiran da radi u elektronskoj formi. Zahtev možeš podneti isključivo u elektronskom obliku i sa elektronskim potpisom !

Isuviše zayebancije za nekoga kome to nije profesija.

A inženjer traži novac naravno.

Koliko ???

Tržište ! ! !

Eto takooo...

Ah da, o poreskim osnovicama za takve objekte u mojoj lokalnoj samoupravi još uvek ništa ne znaju...

Da , ali pored te takse od 4000 din, za objekat od recimo 10x20m , tj 200m2 arhitekta traži 3evra po m2, znači 600 evra, plus zaboravio si da mora da izadje geometar prvo i da snimi mesto gde će se podići objekat( oko 50 evra), a PLUS ako praviš recimo gde ti je bila bašta ,a to se ne vodi kao građevinsko zemljište, mora PRENAMENA iz njive u građevinsko.... a to naravno košta.

Који бре црни архитетка.....Грађевински инжењер је тај који врши прорачуне статишко-динамичке за дати објекат и на основу добијеног прорачуна се димензионишу елементи за дати објекат. Ако ћем ода цепидлачимо, да у изради неког пројекта учествује и архитекта, али је његов поса да осмисли изгелда датог, да исцрта расроред просторија, а на грађевинском инжењеру је да све то израчуна, како би тати објекат стајао...на једном пројекту учествују 2 и више грађевинских инжењера никада један. Док рецимо сам оејдан архитекта ради на њему...списак је малко подужу не бих да дужим шта све улази у ираду једног грађевинског пројекта за легалан објекат.

Све што смо градили на дивље, доћи ће на напалту и све ће морати да се легализује....држави треба лове, а то је једини начин да се од нас узме кинта....

Ako na poljopriprevrednom zemljištu gradiš objekat u vezi sa poljoprivredom ne moraš raditi prenamenu ! Zakon !

Galicije je u pravu. Treba tražiti građevinskog inženjera, bar dobiješ sigurnu i ekonomičnu statiku.

Ozbiljna projektantska firma ima svog geometra i cena je uračunata.

Posle druženja predhodnog vikenda sa Borislavom i njegovim bratom Bojanom, Igorom i Nešom iz BB Metals-a , i naravno posle njihovog vrednog rada i odlično obavljenog posla, evo i nekih novina kod mene...

Dimebzije 8m x16m, visina 4m.
Momcima još jednom veeeliko hvala i svaka čast na profesionalnosti.

030420176937.jpg

01pup.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam odradio stope pošto su mi dali ankere, cena metalne konstrukcije je 3800 evra, lim je sa filcom. Posle ide zatvaranje sa limom, ekipa će biti ista, a od komšije ima nekih 7-8m.
Stubovi su 120x120x4mm, cevi u binderima 80x60, 60x60 i 50x50mm, rožnjače 80x40mm.

Poslednja izmena:
Ovih dana sam radio rasvetu u objektima. Ja sam zadovoljan kako je ispalo:

Nezahvalno je slikati osvetljenje (aparat ne može da prikaže najbolje), ali - vidi se :osmeh:. U pitanju su LED trake, od 120 LED po metru, oznake 2835, 14.4 W/m. Morao sam se prilagođavati situaciji, pošto ovo odeljenje ima ''sprat'' onda sam izabrao najbolji način kako da ih namontiram. Sve me je izašlo veoma povoljno što je veliki plus.

Trake su samolepljive, lepio sam ih na metalne flahove i cevi.

Ranije su te LED trake bile samo dekoracija ali ovo je već ozbiljna stvar.
U ovom objektu ima 12.5 metara trake.

Poslednja izmena:
Jel te trake ne treba da budu u onim kutijicama (kao na prskalici od člana Mucobieno)? Ja sam skoro završio jedan objoketa ima 3 kapije , 2 napred i jednu pozadi služi kao prolaz,garaža i radionica.Kada sam montirao kapije došlo unutra tamno ko u pećini pa sam u razmišljanju koje osvetljenje da stavim.Ovo što si uradio sa LED trakama mi se sviđa.

- - - - - - - - - -

Jel se to kopča direktno na 220v ili treba neki transformator?

Nazad
Vrh