Moje poštovanje !!!
Želeo bih zatražiti vaše stručno mišljenje i savet. U vezi objekta za držanje prasilja, odnosno prasilište. Naime, ja imam objekat (nekadašnja štala), 8 x 4 m. Sa mogućnošću proširenja, na 12 x 8 m. Sazidan od betonskih blokova (neomalterisan). Sa donjom betonskom pločom (nepatosana). Visina 2 m. Bez gornje ploče (nepokriven). Proširenje bih uradio, takođe od betonskih blokova. Da ceo objekat bude u celini (jedna prostorija). Sa gornjom betonskom pločom. Nad kojom bi se nalazilo podkrovlje. Koje bi služilo kao ostava za hranu. To je individualni, grub plan. Sad me zanima celina objekta. Potreban mi je plan (nacrt), objekta, koji će ispunjavati sve standarde i uslove, za jedno moderno prasilište. Počev od boksova, patosa, izolacije, osvetljenja, klimatskih uslova, ishrane, pojilišta, čistoće i dr. Pošto sam pomenuo, da imam nameru objekat podići sa podkrovljem, ali glavni akcenat i prioritet smatram pod sam objekat za držanje prasilja (prizemni deo), te iz tog razloga i tražim vašu pomoć i moguće savete. Da naglasim samo još ovo: Nisam se nikada bavio, da kažem profesionalno tom delatnošću. Jesam držao svinje. Ali kao i kod većine, to su bili obični seoski uslovi. Bez neke modernizacije i ispunjavanja nekih standarda. Već tipično za većinu drugih domaćinstava, koji rade slično ili isto tako.
Veliko hvala svima i izvinite, na opširnijem postu. Na kojem mi nadam se nećete zameriti.