Novi zakon o bezbednosti saobraćaja

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
29.579
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Ddragan znaj da je zatvorski dan oko 1.000 dinara pa puta iznos kazne i ostalih troškova.Ne znam da li je sa PDV ili bez njega.
 

ddragan

Član
Učlanjen(a)
19 Dec 2011
Poruka
4.561
Lokacija
Bavaniste
Znam sve,upoznat sam.Teraj ih u k....sutra cu da im platim,nisam imao ovih dana vremena da se zezam sa njima.Jedino da me ne probude ujutru:haha:,mada nebi trebalo sa vecinom sam bas dobar u supu a imam i 2 rodjaka tamo,jes da su sa zenine strane ali boze moj.
 

ddragan

Član
Učlanjen(a)
19 Dec 2011
Poruka
4.561
Lokacija
Bavaniste
Ma nemam ja velike kazne,ove najobicnije od 5000 din jer za te zajebancije nemam zivaca da se raspravljam sa saobracajcima.Vec kad je nesto ozbiljnije to onda mora na licu mesta pa nek kosta kolko kosta.
 

nadalj#

Član
Učlanjen(a)
20 Nov 2009
Poruka
700
Lokacija
Nadalj, Backa
Bolje bi bilo da su uveli ogranicenje rada kafana, diskoteka kao sto je bilo 80ih-90ih godina do 23-24 sata pa bi bilo manje nesreca i udesa bas me cudi da se toga niko nije setio ili to nekome ne odgovara!!!!!!!!!!!!!!!

Tacno tako i plus toga kao u Americi pice uz licnu kartu do 21 god. ni a od alkohola na javnim mestima ,restorani, kafici ,prodavnice, trafike itd.Prodavac ne sme ni da se nasali da proda alkohol maloletnom licu.
 
Poslednja izmena od urednika:

Quercus

Član
Učlanjen(a)
14 Jul 2009
Poruka
2.654
Lokacija
Beograd,banatska strana...
B92:

Izmene zakona o saobraćaju: Šta čeka vozače u 2015?

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo saobraćaja najavljuju niz izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS) koje bi uskoro trebalo da se nađu u proceduri za usvajanje. Najznačajnije promene koje očekuju vozače u 2015. odnose se na mlade i neiskusne za volanom.Iako preliminarni statistički podaci pokazuju da se bezbednost učesnika u saobraćaju u 2014. godini poboljšala u odnosu na 2013. stopa smrtnosti na našim putevima je i dalje je dvostruko veća u poređenju sa najrazvijenijim evropskim zemljama.

Posebno zabrinjava to što u saobraćajnim nesrećama strada veliki broj mladih ljudi.

Još 2013. godine započeta je izrada Nacrta zakona o izmenama i dopunama ZOBS-a a nakon tragične nesreće koja se dogodila 22. novembra 2014. na Adi Huji vlasti su ubrzale ovaj proces.

Prva predložena izmena, na kojoj insistira Ministarstvo unutrašnjih poslova jeste da vozači do 21 godine ne smeju da voze od 23 sata do šest sati ujutru.

Zabrana će se odnositi i na ostale nove vozače koji su dozvolu stekli nakon navršene 21. godine, i to tokom prve dve godine vožnje.

"Odluka je doneta na osnovu statistike koja pokazuje da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju mladi dešava u periodu od pet do šest sati ujutru", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

MUP će predložiti i da se smanji dozvoljena količina alkohola u krvi vozača na 0,2 promila umesto dosadašnjih 0,3, ali i da se oduzima vozilo onima koji voze bez vozačke dozvole ili sa više od dva promila alkohola.

Policija insistira i na tome da se pooštri deo zakona koji se odnosi na prevoz dece, ali i da se trajanje probne vozačke dozvole, kojom su vozači znatno ograničeni, produži sa jedne na dve godine.

S probnom vozačkom dozvolom, prema predlogu policije, mladi vozač može da napravi najviše devet kaznenih poena, nakon čega će trajno izgubiti vozačku dozvolu i moraće opet da ide na obuku i polaganje vozačkog ispita.

"To znači da oni u odnosu na starije vozače, koji na ponovno polaganje idu sa 18 kaznenih poena, smeju da naprave upola manje grešaka", kaže Milan Božović, direktor Agencije za saobraćaj.

Ministarstvo saobraćaja ima gotovo identične predloge za pooštravanje zakona, osim što oni predlažu i da vozači do 21 godine ne mogu da voze automobile jače od 56 kilovata po toni (76 konjskih snaga).

Ova odredba izazvala je i najviše kontroverzi u javnosti jer će se mnogi mladi vozači naći u situaciji da ne smeju da voze porodični automobil dok ne napune 21 godinu, a da nisu u mogućnosti da nabave novi.

Kada napuni 21 godinu i najzad sedne za volan, mladi vozač koji je položio pre nekoliko godina i od tada gotovo da nije vozio i dalje će biti neiskusan.

 

AcA OPEL

Član
Učlanjen(a)
25 Sep 2012
Poruka
3.920
Lokacija
Medvedja-JUG SRBIJE
Najzesci su sa smanjenjem dozvoljene kolicine alkohola u krvi sa 0,3 na 0,2.To ce drasticno da smanji stradanje na putevima,kako ih nije sramota da vise lupaju gluposti?
 

Goran G.

Član
Učlanjen(a)
2 Nov 2009
Poruka
5.514
Lokacija
sombor
Najzesci su sa smanjenjem dozvoljene kolicine alkohola u krvi sa 0,3 na 0,2.To ce drasticno da smanji stradanje na putevima,kako ih nije sramota da vise lupaju gluposti?
Zbog čega lupaju?Nećeš moći da voziš posle par pića a u stvari si ti supermen kome alkohol nesmeta?To se uvek bune oni koji piju :cao:
Piješ redovno pa ti to smeta?
 
Vrh