meshter
Član
Ako ce se menjati tablice na poljoprivrednim masinama, gde cemo lepiti registracione nalepnice na prikoliceforvarder je napisao(la):Да ли ће и трактори да мењају таблице?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako ce se menjati tablice na poljoprivrednim masinama, gde cemo lepiti registracione nalepnice na prikoliceforvarder je napisao(la):Да ли ће и трактори да мењају таблице?
Traktori će se regostorvati po novom zakonu
Vlasnici traktora, radnih mašina i kombajna ubuduće će imati obavezu da vozila registruju svake godine.
Dosadašnji pravilnici podrazumevali su registraciju traktora za učešće u javnom saobraćaju, koja je važila godinu dana i trajne registracije za učešće u poljoprivredi i van saobraćaja.
Donošenjem pravilnika od 1. januara 2011. svi traktori moraće da budu registrovani svake godine, istakao je Zoran Alimpić, šef Odseka za saobraćajno-tehničke poslove Policijske uprave Novi Sad.
Međutim, kako registracija takvih vozila zavisi od donošenja pravilnika kojim je regulisano pitanje tehničkog pregleda vozila, a koji još nije objavljen, trajne tablice i dalje važe.
Godinu dana nakon što taj podzakonski akt stupi na snagu, vlasnici traktora imaće obavezu da urade novu registraciju, naveo je Alimpić i podsetio na to da je u oktobru prošle godine na snagu stupio zakon o obaveznom osiguranju, koji definiše da i ove kategorije vozila moraju imati uplaćenu polisu.
Izvor: RTV
Kolko se ja sećam , licima koji imaju B dodaće i F kategoriju u dozvolu, neće morati da polažu , ali neće ni biti besplatno. Neka me neko ispravi ako je došlo do promenafuturefarming je napisao(la):I meni treba jedna info, nisam detaljno pročitao novi zakon, da li je još uvek dozvola B kategorije dovoljna za traktor ili se polaže nešto posebno
Dok ne izadje novi pravilnik.MILE je napisao(la):Traktori jos ovu godinu registracija po starom samo obavezno osiguranje.