New Holland

@Atilla,ima kod nas takav kombajn,covek je takodje clan foruma...javi mi se odvescu te do njega.

Dobar kombajn...Zar nije cena bila 25 000 +pdv?Sad kada malo pogledam slike,postoje velike bliskosti laverde i new holanda...90% podesavanja iz kabine su identicna,stim sto kabina(unutrasnjost) kod vas deluje kao starije izrade,iako su istog godista(90').za sta je taj monitor,zar nije sa maseya on?

Cena je bila ta koji sam napisao 35.000e. Za monitor ne znam jer još nismo nismo ustanovili kako se koristi a najverovatnije je za merenje urađene površine. A za sličnost sa laverdom ne znam jer takve nisam video.

- - - - - - - - - -

@Atilla,ima kod nas takav kombajn,covek je takodje clan foruma...javi mi se odvescu te do njega.

Pa videću jer svakako treba da idem na tu stranu samo ne znam kad ću.

Hvala ti. Pa videću da pričam snjim.

- - - - - - - - - -

Mene bi interesovalo ako neko ima ili može da slika ili neka skica sa merama za usmerivače slame koji ide na sečku. Širina sečke je 140cm.

Interesuje me na ovoj komandi dali treba da svetli sva svetla kada je uključena vršilica i motor je na leru (niskim obrtajima)

IMG_0834.jpg
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Jel moguće da niko ne zna?

Interesuje me na ovoj komandi dali treba da svetli sva svetla kada je uključena vršilica i motor je na leru (niskim obrtajima)

IMG_0834.jpg
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Jel moguće da niko ne zna?
To su ti lampice (senzori za obrtaje vratila) i normalno da sijaju na niskim obrtajima.Na radnim obrtajima se gase svi.:osmeh:

Hvala na odgovoru.

- - - - - - - - - -

Opet jedno pitanje gde ima da se kupi onaj magnet koji ide na osovinu od sečke za signal senzora ako sam dobro video ide 1 komad u 360 stepeni.

Zao mi sto prosle nedelje nisam imao vremena da slikam kako sam upakovao JD 950 i Claas-a Merkatora u isti kamion ali bez hedera.

Sta ima veze i ako je staro ako je masina tehnicki sposobna(ispravan) da obavlja ono za sta je i napravljena,koda je sve u tim modernim masinama sto dosta posla obavalja i nadgleda komijuter sa monogobrojnim senzorima i ostalim dugmicima.
prednost kombajna bez kabine je samo u ovome sto ga mozes u sleper natovariti ,.

Poslednja izmena od urednika:
Vlada B.B Kao sto rece kolega svaka roba ima svoga kupca , a za Srbiju i nemoze veci kombajn od 3 , pa i 3.6m , ali nikako veci. Ovaj ima 1500radni sati i po svemu sudeci zadrzacemo ga za nas. Kombajn koji ima senzore i svu najnoviju tehnologiju , to mu samo pomaze da brze radi i da ne gubimo puno u vremenu oko stelovanja masine.Sa kombajnima nove generacije mozemo vise uraditi , ali i skuplja je opravka . Dok ove starije moze bilo ko da ih popravi.

Vlada B.B Kao sto rece kolega svaka roba ima svoga kupca , a za Srbiju i nemoze veci kombajn od 3 , pa i 3.6m , ali nikako veci. Ovaj ima 1500radni sati i po svemu sudeci zadrzacemo ga za nas. Kombajn koji ima senzore i svu najnoviju tehnologiju , to mu samo pomaze da brze radi i da ne gubimo puno u vremenu oko stelovanja masine.Sa kombajnima nove generacije mozemo vise uraditi , ali i skuplja je opravka . Dok ove starije moze bilo ko da ih popravi.

Zasto nikako veci??? Evo ja kombajne ispod 4.20 necu ni da gledam.

dragan82
Nemam ja nista protiv vas prodaje ili kako se vec zove,ali mi jako smeta to sto vi dosta pljujete na domace ,a ovo iz uvoza je extra.Vama Ne valjaju ovi nasi plugovi ,tanjirace ,drljace i ostalo da ne nabrajam ......i od jednom pokazete sliku neke krbulje,nekog pluga sto je preorao pola evrope ,nekog traktora starog 30 godina sa celavim gumama,neke tanjirace na kojoj se vidi samo ruda........kombajna bez kabine ,kao deda ga vozio nije nista radio.....sve polovno pa jos i polovicno nista kompletno....tanjiraca bez diskova kobajn bez kabine,bez hedera......jos nisam video neku malo mladju savremeniju masinu.....

Vlada B.B E moj Vlado , ja sam se nekada kleo u nasu mehanizaciju. Ja sam verovao da je IMT sejalica za psenicu naj bolja na svetu , sanjao sam IMT plug dvobrazni visoki klirens 757 jer ga nisam imao , mastao da imam 577 itd. Mene je u to vreme profesor poljoprivrede gospodin Mile Vasic koji u mom kraju vazi za naj uglednijeg profesora , jedva odvratio da ne kupim novu IMT pneumatsku sejalicu za kukuruz vec mi preporucio polovnog Nodeta . Ali sve se to menja sa godinama i sa iskustvom. Tek onda kad sam stigo u beli sve i ja sam video i naucio nesto novo. Samo da ti kazem da sam radio kao metaostrugar precizne mehanike . Pravio sam alate od dijamanta za najpoznatije fabrike satova u CH. Roleks , Patek Filip, IWC , Pjazet , i jos 100 drugih marki koje su manje poznate , a u istom su drustvu , pa sam radio u BOBST ( najjaca fabrika na svetu za masine koje pakuju karton . kod njih masine kupuje i TetraPak i Folip Moris). E kad sam video kako oni ovde na zapadu brinu o kvalitetu svog proizvoda da se nebi obrukali. Onda sam svatio zasto su oni daleko , daleko ispred nas. Sve ove svecke marke poljo. masina ulazu milione u probama , dok kod nas to skoro i da ne postoji. Tanjiraca koju sam ja slikao u korovu nigde nije popustila na varovima , niti je varena , dok kod nas iz male privrede moramo je prvo ojacati , pa ici na njivu.

To iz Francusku i Svajcarsku na kg ide u full stanju samo kada treba da tovari masine na kamion prvo testeru i sece trnje oko njih...prodaje ljudima bolje receno bez uvrede zafarbani i izvareni otpad, i to je sve najbolje a napravljeno pre 40god.

Nazad
Vrh