Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Malo kasnim, jer je glavni majstor iz firme za navodnjavanje bio odsutan.Hvala a ovo sa kuglicom nije uopste losa ideja.
Električna minimalno 5 stepeni oko 5 na više kW,moja 8 stepena 5.5kw gura pritisak5-18m3 u minuti,kako se naredi regulator pritiska.
pa malo ko ima struju na njivi nemam ni ja al imam agregat i pumpu od1,5kw i jacine 10,6amp i agregat mi trosi 1,2-1,5lit d2 daje nekih 140lit u minuti i guram sa njom oko 3500 metara kpk trake od 5,5lit totije to pa tise racunaj kolko ti treba vode inace ja radim dez regulatora pritiskaNemam struju u njivi.
Ma batali kineske pumpe ja sam kupio Taljansku i to sto pise to je to nema tu problema al ako otes nesto jeftino onda od zalivanja nema nista moja pumpa ima japanski motor Sumoto a hidraulika je Sabline taljanska i vec ovo joj je 10god bez ijedne greske i svake god navodnjavam u proseku oko 60ari pa ti vidi al ona moja sad kosta nekih 500-600eu a to sto tebi treba sigurno 800-900eu al mirna glava,evo ti pa malo prelistajhttp://www.pumpe.com/ili ovo,http://www.pumpe.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=53Ipak ja to moram krenuti redom, prvo bunar 110 između plastenika pa da vidim koliko on može da da vode, ako bunar nema 1000l/min onda sve pada u vodu. Što se tiče prodavaca pumpi oni nemaju pojma koliko pumpa na terenu može da izbaci vode tako da se na njih nemogu osloniti. Da navedem jedan primjer kod mene u blizini čovijek sa kineskom pumpom od 90m3/h (kako piše na pumpi) goni u sistemu KPK 5600 m trake kapaciteta 5l/h, to je 28m3/h sa punim gasom i opet su trake pomekane, tako da od tih 90m3/h nema ništa. Neki dan je taj čovijek kupio još jednu takvu kinesku pumpu sa 4 cola ali sad na njoj piše 65m3/h, ko će im ući u trag pišu na pumpi kako im se kapa nakrivi.
jesi li siguran dasu 3 cola moja je 4 cola i sve su uglavnom 4 cola ili negde oko 96mm i nemogu uci u cev od 100mm zbog kabla ako su od 3 cola daj neki sajt da bas vidim posto trazim nesto od 3 colaTo su električne a meni treba dizel, ima kod mene jedna prodavnica Italijanski pumpi sa 1g garancije. Sve su uglavnom 3 cola i 60m3/h, koštaju nešto malo preko 450Eu.
Malo-puno sam se zeznuo,hvala na ispravku i meni je kasnije kada sam čitao post malo nelogično,pomješao sam onako malo pojmove bar-na sat-secGura pritisak 5-18 m3 u minuti?! To sa guranjem pritiska mi nešto nije jasno. Verovatno misliš na protok. E ako je to protok zar nije malo mnogo 5 -18 m3/min? Možda treba m3/h?
A koliki pritisak formira ta električna pumpa?
ali ću sada kada sam proanalizirao podatke detaljno.