Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
na polutku od kardana navarish jednu cev od 1,5m-1,8m. gledash da je u osi, tj centru kardana.sachuvash hilzne od folije i plastichne "tochire" od k.p.k. stegnesh in nekako. ja koristim stege od mashine za postavljanje folije. ubijesh u zemlju dve jake shipke na koje navarish neka dva prstena. ta shipka shto ide u zemlju izgleda, tipa kao stubici kad pechesh prase napolju ... ako me kontash... i jednostavno nakachish na kardan i pustish na leru i motash. to je cale moj napravio pre deset godina dok su creva bila bash skupa i dok je bilo josh malo proizvodjacha. mislim da je i kvalitet bio znatno bolji. verovaop ili ne ja josh imam Queen Gill trake od pre 10-12 godina. koristio sam ih za bostan, jer se manje zaliva nego paprika. nove na papriku,a te na bostan i tako dok mozhe. jbg zachepe se a, i postane dosta kratkih delova i onda ti treba dosta spojnica...
- - - - - - - - - -
i ja vijam to sad. ima ista fora i za plastenike, samo ne znam da li morash da kupish gotov plastenik ili mozhesh da kupish ti materijal i pravish sam?
Jesi li koristio ovo qvin-gil crevo dve godine.Ja imam mnogo bolje kolutove na 4 koluta namotam 3ha.Ovo gore kada se samo razmota na masini bice belaja
Kako je lakse za ponovno postavljanje?Ovo crevo ce sada biti postavljano treci put, tj. treca godina. Jasvami red motam posebno, i mnogo je lakse za ponovno postavljanje. Sa novim crevima ja hektar postavim za nekih 8 do 9 sati, a kad idu creva po drugi put onda ide malo sporije, oko 12 sati.
Kako je lakse za ponovno postavljanje?
Danas kupio trake za navodnjavanje, pa me iteresuje dali duzina od 80 m zadovoljava krajeve redova, inace kapljaci su na 10 cm a creva irretec placena 4.90.
A zasto nebi,ima creva od 100 mikrona koja su odlicnaA zasto koristis ta creva? Ja za papriku,bostan i kupus koristim od 200 microna 8 lit. i kapaljke su na 10 cm. sad sam dokupio malo creva i platio 5.90 dinara al preko udruzenja.