Navigacija u poljoprivredi

Ja sam sa chc zadovoljan. Odradio setvu bez greške i svaki put kad sam zvao se čovek javi na telefon i čak traži da se čujete preko vibera da on vidi šta se dešava i da reši problem ako postoji. Drugar ima fj i koliko vidim na terenu jedna njiva posejana sa navigacijom a jedna prošarana....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ko je zastupnik chc navi?

Ja sam uzeo kod kepler navigacije...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Znam da bi bilo lepo, ako ne spada u reklamiranje 🤔 ako spada onda bolje u privatnoj poruci, inače ništa ne krijemo 😁
Nije reklamiranje, to interesuje velik broj forumaša. Nekoliko mojih drugara se ozbiljno zanimaju za navigacije, tj. nabavke iste (zanima i mene al' mi se komšiluk protivi pa neću da se zameram :) ), nisu forumaši pa im nije dostupan pp...

Šta ja da kažem, nisam odavno pisao ovde, nesmem, jer i to što uradim na preporuku jedva postignem koliko se traže navigacije, ali eto, mogu da najavim za iduću jesen-proleće novu navigaciju-autopilot, kompletno od početka do kraja, i sve naša domaća "pamet", i softwer i hardwer, dosta novih unapređenja, a cenovno, ispod cene kineskih, tako da, ko se sprema, nemora da žuri 😁.

Hteo bih da se pohvalim ugradio sam Autopilot, sada je moj JD postao "самоходная машина" 8-)
Posle dugo razmatranja, 3 dana i 4 neprespavane noći, presekao sam i ugradio AgOpenGPS. Ja sam oduševljen, kao malo dete se osećam :):):)
Evo slika i videa, nemam još iz njive ali biće. Da sam bio pametan, kao što nisam ::samo bes:: trebao sam ugraditi još pre setve, a ja budala slušam ženu "sačekaj još malo, puno je para"...

Ko je napravio ovu navigaciju?
Na preporuku starog drugara koji već koristi AgOpenGPS, stupio sam u kontakt sa dva momka (ne žele da se reklamiraju, rade samo po preporuci) i oni su mi za 2 dana to odradili. Uzeo sam srednji paket "opreme" sa elektromotorom u volanu, nisam želeo "EZ pilot" sa motorom pored volana ili sa otvorenim plastičnim zupčanicima to mi nekako ruži traktor.
Kako pričaju, ovi momci su u AgOpenGPS priči od samog njenog nastanka, duže od 5 godina, dok nije izašla verzija 2 nisu nikom ugrađivali, u programu u kartici About nalaze se na spisku autora, jer su njihova rešenja direktno implementirana u hardver i softver. Stvarno nisam znao da imamo takve ljude u Srbiji, mislio sam da je ovde zastupljena samo Resavska škola.

Bas si lepo upakovao motor, svaka cast
Ovako sam nesto i ja hteo davno sa hvacilom, ali ipak je mnogo bolja varijanta sa brushless motorom na volanu, poput trimble
Hvala, ali nisam to ja ugrađivao, to su momci u Šašincima. Profesionalni su i izuzetno pedantni, kao iz fabrike, ništa nelandara oko tebe, nemoraš da paziš na nešto da li ćeš zakačiti pokidati, normalno otvaraš haubu, nemoraš da paziš na senzor na točku...

Planirao sam neko uputstvo napraviti, barem koliko znam, ali nije ovde neka zainteresovanost clanova, jer mnogi zele sve na gotovo pa sam tako i odustao. Ali ajde potrudicu se koliko toliko, mada ima jos clanova koji su ubacili pa se mogu i oni nadovezati.
Najjeftinija varijanta bez autopilota po meni je sa softverom AgOpenGPS jer je sam program besplatan. Nisam ga koristio, pa pisem samo ono sto sam procitao, a ko ga korsiti neka me dopuni.
Zahvaljemo se Druškanu na savetima koji su nas motivisali za ugradnju Navigacije, bez autopilota, sa softverom AgOpen.
Nemogu reći da je bilo jednostavno, ali je konačno proradilo i to sa RTK signalom.
https://postimg.cc/zVhTB7hz]she poem[/url]

Nazad
Vrh