Goran Bačkonja
Član
Imaš poruku na Viberu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imaš poruku na Viberu...
Plaćaš nekom RTK signal, ili si dobio svoju baznu stanicu u tih 4k e?autopilot + rtk signal 4k e
Čiji signal koristiš?Evo ja mogu da objasnim za moj slučaj. Jeste, primetio sam da na dosta njiva početna ab linija, to jest ona od koje sam krenuo da sejem, nije na istom mestu kad sam došao da špartam. A opet na nekim njivama su bile u idealnoj poziciji. I još nešto, gde sam imao ab linije na uvratinama (primer do kanala), te ab linije su sve bile na mestu. Razlog svega ovoga vrlo jednostavan! Pošto ja sejem od jednog kraja prema drugom, na kraju kad mi ostane da posejem 1-2-3-4-5 redova ja za toliko pomerim ab liniju i onda ona ostane tako sačuvana. Pa onda kad dodjem da špartam ne poklapa mi se linija sa prvom mašinom zato što sam je na drugom kraju pomerio da posejem tih par redova. Na onim njivama gde mi se uklopilo svih 6 redova do kraja tu nisam pomerao ab liniju i posle u špartanju su se poklapale linije.
Što se tiče pravca, ako su koordinate dobro unete onda nema greške do navigacije samo do čoveka. Kod mene još nisu unete parcele pa sam ja pravio ab linije, i kažem, posle u špartanju koristio istu tu ab liniju i sve super. Nema da te odvuče ukoso ili nešto tako... Eto, to su neka moja zapažanja i iskustva.
Špartanje nikad brže, lakše i preciznije nisam odradio i to sam. Ja sam sa navigacijom prezadoviljan.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Trebalo bi da je stabilan...naša stanica ima odstupanje od 3 mmKite john deere.
Na Ag opengps mogu da pomerim samo i jednu liniju ,ostale ne dira a mogu da pomeram sve .Evo ja mogu da objasnim za moj slučaj. Jeste, primetio sam da na dosta njiva početna ab linija, to jest ona od koje sam krenuo da sejem, nije na istom mestu kad sam došao da špartam. A opet na nekim njivama su bile u idealnoj poziciji. I još nešto, gde sam imao ab linije na uvratinama (primer do kanala), te ab linije su sve bile na mestu. Razlog svega ovoga vrlo jednostavan! Pošto ja sejem od jednog kraja prema drugom, na kraju kad mi ostane da posejem 1-2-3-4-5 redova ja za toliko pomerim ab liniju i onda ona ostane tako sačuvana. Pa onda kad dodjem da špartam ne poklapa mi se linija sa prvom mašinom zato što sam je na drugom kraju pomerio da posejem tih par redova. Na onim njivama gde mi se uklopilo svih 6 redova do kraja tu nisam pomerao ab liniju i posle u špartanju su se poklapale linije.
Što se tiče pravca, ako su koordinate dobro unete onda nema greške do navigacije samo do čoveka. Kod mene još nisu unete parcele pa sam ja pravio ab linije, i kažem, posle u špartanju koristio istu tu ab liniju i sve super. Nema da te odvuče ukoso ili nešto tako... Eto, to su neka moja zapažanja i iskustva.
Špartanje nikad brže, lakše i preciznije nisam odradio i to sam. Ja sam sa navigacijom prezadoviljan.
A šta zameraš klasičnom WAS senzoru?Na Ag opengps mogu da pomerim samo i jednu liniju ,ostale ne dira a mogu da pomeram sve .
Juce testirali novi senzor tocka sto smo izmislili, pravili na promenu indukcije da radi.Tako da je bezkontaktni.
Na 30km/h greska je bila do 4-5 cm
Doduse testirao sam po betonskom putu.
Sad treba da prepravimo na najnoviju verziju ag-a jer su na njoj resili kasnjenje ziroskopa u odnosu na gps.Koliko sam gledao ta testiranja po yt to radi extra.
Ovo na slici je senzor, na brzinu montirali da testiramo da vidimo kako ce se ponasati.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
A koji je to brend?Poprilicno siguran. Radi drugi brend.
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока