Navigacija u poljoprivredi

Ja sam svuda pustio pravac kao iz puške, čak i kod mušterija ali sam zadnju parcelu pored koje svi prolaze tako s.ebao da je to strašno, krivo kao Drina, seme jedva uknapirao, u krive redove stane više tako da od planiranog sklopa od 75.000 zrna ima sigurno blizu 80.000. 🤣

Sitna mrdanja u redu me ne tangiraju, na to ne obraćam pažnju. Bitno mi je da pravac ostane dobar, da na kraju njive sa obe strane imam isto redova. Ali baš tu uvek kiksiram pa mi npr. u zadnjem prohodu na jednoj strani ostane da se useje npr. jedan red, a na drugoj dva ili tri. Malo je to i do reljefa (kad nije ravno onda markir skraćuje ili produžava), a više do vozača.

Sto kaze moj kum bitno da to nikne a pravac nije bitan. Svi mi tezimo da bude sto bolji pravac al on nije bitan kod nicanja i roda

Ja okružim njivu pa posle u sredini rešavam kako mora.Svejedno ne špartam pa se ne jedim oko prskanja.
Тако и ја радим; поред комшије 2 прохода (8 бразди) да бих имао куда да терам кад прскам (прскалица хвата 12 бразди) а средина како изађе (на више места имам њиве које иду у клин).

Obicno sjebem pravac na prolaznoj njivi a neku koja nije udarna opicim kao iz puske...
Сетим се тебе како си говорио за правац (први проход без укључене турбине а онда по истом трагу и исправљати) али тек кад све завршим.
Е, ја имам више пролазних њива и правац је како где. Пре сам се нервирао а сад ми је најважније да не посејем преко међе или да не оставим много јер већином посејем пре комшије.

E slikaću I moje umetničko delo, kad budem išao u obilazak... Mene nije sramota.. Ko vo kad piša... A jbg, pun atar bio taj dan pa sam zverao svud okolo samo ne u markir... 😊
https://postimg.cc/64twX55x]
IMG-20220427-113753.jpg
[/URL][/url]

Nije to tako ni loše Sremac. Ja mislio da si više vrdao i da si negde smanjivao i međuredno rastojanje ali kod tebe je koliko vidim uvek isto rastojanje - 70 cm.

Pozdrav dobri ljudi,
U poslednje vreme sa dosta strana sam čuo da postoje jeftini autopiloti. Da li je neko od vas ugradio Agopengps ili Careu? Kakva su iskustva? Može li neka preporuka... I ja sam zainteresovan da na "rogove moga jelena" okačim gps antenu ;)

Nazad
Vrh