Navigacija u poljoprivredi

Definitivno moraju biti dfb,shp i shx fajlovi. KML neće da učita navigacija.

Drugi test navigacije FJDynamics je na redu, ovaj put isprobavamo je u radu gde ćemo videti kako drži pravac i koliko precizno radi. Obavićemo PRIPREMU ZA SETVU SA NAVIGACIJOM FJDynamics.Za Armatrac 1104 sam zakačio Vogel Noot setvospremač 4,5 metara radnog zahvata pa ću ujedno i pripremati zemljište za setvu. Pomažu mi Direktor Sava, Stefi i Doktor Sava... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Taj FJ Dynamics izgleda sasvim korektno.
Gledam po Youtube ima ga na sve strane sveta.
U nemačkoj je cena 5200+pdv bez ugradnje,
tako da i tih 6000+pdv kod nas dodje ok.
Jel ima neko na forumu već iskustva.

@olalija čekaš da je probaš celu sezonu ili mišliš već sad da ces je uzeti?

Taj FJ Dynamics izgleda sasvim korektno.
Gledam po Youtube ima ga na sve strane sveta.
U nemačkoj je cena 5200+pdv bez ugradnje,
tako da i tih 6000+pdv kod nas dodje ok.
Jel ima neko na forumu već iskustva.

@olalija čekaš da je probaš celu sezonu ili mišliš već sad da ces je uzeti?
Bitno mi je da je isprobam u setvi, da vidim da li baguje, gubi signal itd. Da sam u lovi, uzeo bih je 99%, ovako ću videti, ako mi ponude neke dobre uslove uzeo bih je...

Другар ју је узео јесенас и сејао ми је пшеницу са њом, посејала је одлично, само на пар места има грешке по 3-4цм пар метара па исправи (гушила је тањирача па је могуће да је ту ди је било одступања одгушивана) и сеје нормално даље, али то би свака навигација радила јер је сејао са трактором без предње вуче, а припрема је била 2х тањирано кукурузиште и сетвоспремачем пређено. На 1х тањираном и сетвоспремираном сојишту је посејала перфектнп. За сваку навигацију су јако битни фактори да ли је добро спремљена њива и какви су точкови јер точкови са предњом вучом (поготово укљученом) ће много боље држати правац од ових без. Мислим да сада у пролећној сетви не би требало да буде било каквих проблема јер је много боље одрађена припрема.

Šta su dobri uslovi?
Dali u tih 6000€ udje i montaža?
Unos podataka njiva?
Pošto im je ovo neka vrsta reklame što sam testirao i objavio na mom kanalu klip o njihovoj navigaciji, dobri uslovi bi mi bili da mi daju neki veliki popust pa da kupim tu navigaciju. Ako su sigurni da to valja, nema šta da se boje a ništa ne mogu da izgube jer bi se ta njihova navigacija videla i u drugim klipovima i bila bi svima korisna. Moji pratioci i kolege poljoprivrednici bi imali uvid kako to radi i realno stanje, oni bi prodali više komada, ja bih dobio jeftiniju navigaciju...Parcele se dodatno plaćaju u katastru kordinate a unos kod njih nije nešto skup ali se i to za sad plaća. Montaža mislim da ulazi u cenu. 6000+pdv je cena

Другар ју је узео јесенас и сејао ми је пшеницу са њом, посејала је одлично, само на пар места има грешке по 3-4цм пар метара па исправи (гушила је тањирача па је могуће да је ту ди је било одступања одгушивана) и сеје нормално даље, али то би свака навигација радила јер је сејао са трактором без предње вуче, а припрема је била 2х тањирано кукурузиште и сетвоспремачем пређено. На 1х тањираном и сетвоспремираном сојишту је посејала перфектнп. За сваку навигацију су јако битни фактори да ли је добро спремљена њива и какви су точкови јер точкови са предњом вучом (поготово укљученом) ће много боље држати правац од ових без. Мислим да сада у пролећној сетви не би требало да буде било каквих проблема јер је много боље одрађена припрема.
Hvala Čenejac na podeljenom iskustvu. Meni je super držala pravac na snimanju iako je rađeno po oranom, koje je doduše jako ravno. Mislim da tu može samo biti problem sa gubljenjem signala. Ako je to ok, navigacija je odlična.

Čini mi se da je ona varijanta koju prave naši zajednički prijatelji mnogo bolja samo što nisu toliko moćni da podele nekoliko kompleta na testiranje.

Nema video.Imaju broj telefona i računarskog genija od koga većina prodavaca može da uči šta i kako.Najlakše je instalirati opremu na traktor, to može i dete koje ide u osnovnu školu.Tehnička podrška i brzinsko rešavanje problema su ti koji život znače.Treba meni da napakuju jedan komplet pa ću se hvaliti kada sve bude rešeno.

Od te u "domaćoj proizvodnji"?

Tu ako se udruzi ozbiljna ekipa se moze opasan posao napraviti!!
Nema tu šta da se udružuje, jedino finansijska injekcija. Sve radi jedan pametan dečko i to će sigurno dobro raditi, a ako bude napravio dobra estetska rešenja (koja sam video da ostale DIY navigacije nemaju) sigurno će napraviti i komercijalni uspeh.

Za navigaciju mora da ima i ljude na terenu, ugradnja, podrška, uklanjanje grešaka, ubacivanje njiva...

Daj boze, ali sam uvek rezervisam prema nasoj maloj privredi i tom kvalitetu.

Nazad
Vrh