Navigacija u poljoprivredi

Ja mislim kada kupim nesto da treba taj koji je prodao da dodje da to pusti da radi kako treba sta imam ja da razmisljam dali ovako ili onako dodji majstore i pravac s traktor na njivu da mi pokazes kako to ide. Sta ima da znam ja sta se softerski ubacuje tamo ovamo nisam programer. Imam navigaciju 750fm na preciznost 15cm trimble koju sam kupio sa case traktorom. Dosao covek i pokazao mi na njivu kako se koristi na srpskom je i par klika i radi. Mnogo ste mi umrsili sa auto pilotom. Sada tek nista ne razumem sta rade te kineske.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Naravno da oni dolaze i i puštaju u rad, ovo kod mene je eksperiment, kao ja se sam snalazim i otkrivam kako funkcioniše. Juče sam spremirao sa navigacijom, posle je i Direktor Sava radio, doduše sve u strahu da nešto ne zabrlja...Hahahah

Ima raznih. Ali na primer kod keplera je 250 godišnje ili 600 evra na 5 godina.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ima sve. Ali isobus je trenutno u testiranju. Kad završe biće samo update softvera i to je to. Može da se ubace parcele. Ima da sama okreće na uvratinama. Može 2 kartice da se stave zbog boljeg signala....

Послато са SM-A515F помоћу Тапаток
Ko je glavni distributer za Srbiju?Vidim Agritehniicom ih dosta ugrađuje.Ako ima sve to onda nemam ni ja dilemu.Sa njima sam malo radio ali su baš bilu ok.

Radi drugar navigacije i auto pilot.Dijapazon cena od 3000 do 3500 evra sve u zavisnosti da li se uzima bazna stanica, na koji se traktor montira itd.
Jel ima neki klip na yt da se pogleda kako je uradio?
mislim da su te uradi sam navigacije najpristupacnije i em ne treba da se placa signal sto kroz godine rada isplati sama sebe.

Ko je glavni distributer za Srbiju?Vidim Agritehniicom ih dosta ugrađuje.Ako ima sve to onda nemam ni ja dilemu.Sa njima sam malo radio ali su baš bilu ok.
Ima njih par. Bio sam i kod njih. Kod njih je signal 37.000 din godišnje i ne mogu još da ubacuju parcele. Znači moraš ti sam da zadaš AB liniju. Ovi iz Keplera to mogu...

Meni na zadnjem koraku neće da radi...
Pretpostavljam da na tabletu nemas prvo internet ili nemas instaliran google earh program. Komp mora imati internet, instaliras program google earth , napravis na kompu kuci taj fajl sa njivama koje zelis sa ekstenzijom kml, sve te predloske sa njivama presnimis na usb i kopiras u fajl na tabletu gdje su spremljene njive za navigaciju.

Instalacija programa google earth je besplatna

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da na tabletu nemas prvo internet ili nemas instaliran google earh program. Komp mora imati internet, instaliras program google earth , napravis na kompu kuci taj fajl sa njivama koje zelis sa ekstenzijom kml, sve te predloske sa njivama presnimis na usb i kopiras u fajl na tabletu gdje su spremljene njive za navigaciju.

Da li se mogu na ovaj način ubaciti i u Trimble EZ Guide 250?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Grabik, držao sam 3 godine servis računara i bavio se mrežama. Neće da ucrta poligon u AGOpenGPS-u...

Jel mozes rucno da startas google earth i nadjes njivu i oznacis njivu i snimis kml ekstenziju. Ja sam imao problema sa prijasnjim verzijama da google earth napravi ogroman fajl pa agopn nikako da ga ucita.

Da li se mogu na ovaj način ubaciti i u Trimble EZ Guide 250?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nemam pojma ali ako mozes da snimis fields na USB stick jer navodno moze da memorira samo 60, i ima mogucnost da prebacuje fields na USB , onda mozes da otvoris sa kompom taj fajl i vidis , ako je tekstualni a pretpostavljam da je takav (nisam nasao na netu sta koristi) onda mozes i u editoru da mjenjas kordinate, kopiras iz google earth ili ako imas katastarske itd. ako nije kml ekstenzija ili neki tip fajla sto google earth ili neki drugi ne generira.

E sad posto je win nece da otvori fajl ako mu nije poznata ekstenzija treba ti neki bolji tekst editor koji to hoce, kako koristim linux nemam problema sa time.

Jel mozes rucno da startas google earth i nadjes njivu i oznacis njivu i snimis kml ekstenziju. Ja sam imao problema sa prijasnjim verzijama da google earth napravi ogroman fajl pa agopn nikako da ga ucita.
Jedino ako je problem što koristim Google earth pro...Nije ogroman, 1,41 KB . Kad ga snimim na drugo mesto, otvara ga GE i vodi pravo na njega...
Pošalji mi mail, da ti pošaljem nazad fajl da probaš da ga konvertuješ ti pa vrati u mejlu...

Nazad
Vrh