Navigacija u poljoprivredi

Probao taj field navigator na tel i bez antene . Radi to ono sto sam mislio . Jos antena . Sasvim ok za te grubosti do pola m .
Brzinski sam onako pjeske probao jedino nisam skontao na brzinu kako se mijenja sirina zahvata ?
Prvo treba obeležiti bilo koju parcelu (za probu najbolje deo dvorišta )
To radiš tako što aktiviraš prozor u donjem desnom uglu i zatim odabereš opciju Ručno merenje.
Odabereš četiri tačke tvog dvorišta, zapamtiš pod nekim imenom i to će ti, naprimer, biti polje br1. (ono će na ekranu biti prikazano u zelenoj boji oivičeno tankom crvenom linijom)
Zatim klikneš na tu površinu i tanka crvena linija prelazi u deblju. Tada ti se u donjem levom uglu pojavljuje prozor Ugradi širinu. Klikneš na njega i otvara se prozor za podešavanje širine zahvata.

Spominje se mobilni i navigacije pa reko da vidim ,skinuo neku aplikaciju i pokazuje ovako.Jel bi ta preciznost mogla da se poboslja na 30-ak cm sa dobrom antenom ?.Mozda bolje preko tableta zbog baterije,tj punjena,vidim tih antena na usb ima puno.Inace na drugoj slici ovo force gnss ...bilo on ili off ,nisam primetio razliku.

Poslednja izmena:
Pozdrav kolege. Nisam bio aktivan na forumu neko vreme, ali sam radio na navigacijama dosta. Napravio sam sebi jedan Cerea sistem, jedan komšiji i baznu stanicu. Evo nekih slika kako to izgleda.
Antena je montirana umesto nišana, pravljen je namenski nosač na 3D štampaču, kasnije je još ispod nje ubačen metalni disk zbog boljeg prijema. Postavljen je i taster za uključivanje i isklučivanje pilota, odma pored prekidaca za dizanje i spuštanje poluga, kako bi rad bio što jednostavniji. Sve žice i kablovi su maksimalno sakriveni.

IMG-1326.jpg

IMG-1327.jpg
IMG-1329.jpg
IMG-1331.jpg
IMG-1330.jpg
IMG-1332.jpg

Poslednja izmena:
U saradnji sa firmom Agrostandard Plus dobio sam na probu i testiranje ovu FJDynamics LOW COST navigaciju sa autopilotom koja sa RTK signalom radi na preciznosti od 2,5 cm. Montirali smo je na Armatrac 1104 lux, kako je sve to izgledalo i kakva je bila probna vožnja, pogledajte u videu... FJDynamics Armatrac 1104 lux

Koliko si pisao po forumu o navigaciji mislim da si se vise njoj obradovao nego pumi :haha:

Pa nekad kad virnem malo u ovu temu pretezno naletim na tvoj post, pa sam mislio da si dosta aktivniji u njoj..

Nazad
Vrh