Navigacija u poljoprivredi

Pozdrav za sve clanove foruma,
Imam pitanje za kolege iz Srbije koji su dirktno porucivali komponente iz Ardu Simple za AOG iz SPANIJE
koje su procedure uplate i cene troskova, dostave,carinjenja i ostalog za Srbiju. Za zemlje u EU ide samo PDV
i trosak dostave,koliko se ne varam, za Srbiju ne znam procedure i nacine obracuna .carine pdv. ako moze neko da mi odgovori
ko se skoro susretao sa ovim.
Hvala na odgovrima
Zoran

Kada sam narucivao antenu, bilo je samo cena antene + 20e za DHL. U ponedeljak uvece narucio, u sredu stiglo. Na pakovanju vec bili stavili da je vrednost oko 10e iako im nisam rekao, pa nije ni carina naplacena.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Zahvaljujem na odgovorima,
Ne znam ima li smisla razdvojiti porudzbine posebno prijemnik ,antena,i ostalo do 50 eura zbog carine
verovatno ce onda obracunati spediciju na svaku stavku ovih dana je akcija ardu simple besplatne dostave za pojedine stavke
mada ne bi me zacudilo da ovi nasi obracunaju carinu i pdv i na besplatnu dostavu

Kolege kako da prebacim sa navigacije na racunar polja parcela koja sam unosio u navigaciju, imam na navigaciji prenos podataka ali kad kliknem izbaci mi ukucaj korisnicki nalog

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Dali se nekome dešavalo kod chc,kad se vraćam po istom tragu traktor beži malkice u jednu stranu,nekih 3,4 cm?Dali se pomerila antena ili ima podešavanje?

To je verovatno do parametara. Kad su lepili antenu na kabinu možda je malko otišlo u stranu. Dosta je par milimetara pa da se to odrazi na točkove tako 3-4 cm....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Dali se nekome dešavalo kod chc,kad se vraćam po istom tragu traktor beži malkice u jednu stranu,nekih 3,4 cm?Dali se pomerila antena ili ima podešavanje?
Ako imas NX510 imas u pdf na 51 strani uputstvo , pod C , ako ne moze da mijenjas left right onda upises minus u vrijednost , ako moze da mijenjas lijevo desno onda je vrijednost uvijek u plusu u cm.

Hipoteticko pitanje za iskusne, ako su usevi na 70cm razmaka, i traktor sa autopilotom, koja je najveca sirina gume(zadnja), sa kojom bi se moglo u njive? Samo prskanje bi se radilo, kukuruz do 8 lista max zavrseno, suncokret do 50cm visine?

Zavisi od sirine trapa traktora, sto je on manji, to mogu šire gume. Na većim traktorima moraju uže gume, tako da ne postoji dovoljno precizan odgovor, bez preciznih informacija u pitanju.
Radio sam sa gumama 420mm širine, bez autopilota, od kraja pracne do vrste, oko 7cm, kasnije i sa autopilotom. Ali imam i set uzanih zbog manjeg gašenja.

Kod mene na claas celtisu zadnje gume 16.9-34 i radim sve poslove sa njim(auto pilot) Od spoljašnje strane gume do reda ima 5 cm,bez problema ide špartanje soje,kukuruza.Jedino kad prskam pšenicu tu puno gazi,tragovi budu baš široki,malo gadno na izgled ali nema se za uzane točkove,a neću ni da bacam novce na to.

Nazad
Vrh