Navigacija u poljoprivredi

@MOMOSARIC
Ne to Momo, ovako nesto

RSD 1,971.76 5%OFF | BEITIAN,USB GLONASS GPS receiver,G-MOUSE,M8030-KT GNSS receiver,4M FLASH,BN-808,better than BU-353S4

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Bas ocekujem da posle praznika napises sta je sve potrebno za jednu skromnu navigaciju.Najveci problem mi zadaje mnogo sitnih parcela pa bi voleo to nekako da sebi olaksam.

Bas ocekujem da posle praznika napises sta je sve potrebno za jednu skromnu navigaciju.Najveci problem mi zadaje mnogo sitnih parcela pa bi voleo to nekako da sebi olaksam.
Potrebna je jedna takva antena, dobar telefon ili tablet, skine se aplikacija i to je to, ne može skromnije...

Poslednja izmena:
@MOMOSARIC
Evo momo jednog lepog programcica za android, koristice ti, nabaci neku antenicu bolju na blutut ili usb i vozi. Imas i opciju ubacivanja granice. Zove se Field navigator, nisam ga isprobao jos detalno ali deluje da radi.
f4d8092afd2db79e348cf23f8b13d333.jpg
5d178ffb5b4d27c84844de5ec51aa48e.jpg

Evo okacio sam gore, kml ili shape fajl granice se ubaci ili rucno na terenu gps merenje

Tome je i zbunilo pre dve godine hteo sam za 1500 e da kupim jednu navigaciju ali meni treba za te proklete medje mnogo sitnih parcela.Nisu mi problem preklapanja jer njih ne mogu izbeci

A koliko para Radoslave za +- 1metar?
Ako mi ne odgovara početak njive, ja pomerim drveni kočić ili onu ciglu iz međe za 1 metar i bude taman.;)
Za preklapanje do 1 metra ja sam koristio ašov i beli džak, od tog nema jeftinije. Samo puno se ulazi i izlazi iz traktora...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Evo radi agribus navi na rtk fiksnom resenju sad probao na telefon. Sto znaci samo antena i vozi
2eec2ca87b0f390bff2c61d0ff8bf9c5.jpg

Ne svidja mi se sto je ogranicen period besplatnog koriscenja za agribus aplikaciju na 5 dana izgleda. Mozda je ogranicenje samo na rtk signal.

Poslednja izmena:
Najjevtinija varijanta je kupiti najmanje dualband antenu (sto u prevodu znaci da podrzava GPS i Glonass satelite), ako aplikaciju instalirate na telefon onda sa blututom, ako na android tablet onda na usb kabl. I to je to. Ako stignem preko praznika napravicu vam spisak solidnih antena za male novce koje će raditi posao korektno.

Stavi akcenat na one najdostupnije pola nas ne zna kako da naruči nešto iz inostranstva.

@MOMOSARIC
Ne to Momo, ovako nesto

RSD 1,971.76 5%OFF | BEITIAN,USB GLONASS GPS receiver,G-MOUSE,M8030-KT GNSS receiver,4M FLASH,BN-808,better than BU-353S4

Kolega hajde bas nadji vremena za te antenice low cost da nam kazes sta po tebi valja. Tipa do 150e kontam da ima antena, i neka je tablet 250e-300e sta pije vodu?

Sent from my S60 using Tapatalk

Nije mi problem napraviti neki spisak sta je dostupno ali je sve preko grane, tesko kod nas pronaci tako nesto za male pare. One antene za auto navigacije kojih su puni oglasi nisu za ove stvari.

Probao taj field navigator na tel i bez antene . Radi to ono sto sam mislio . Jos antena . Sasvim ok za te grubosti do pola m .
Brzinski sam onako pjeske probao jedino nisam skontao na brzinu kako se mijenja sirina zahvata ?

@szupunski Problem je sto su cene dostave ludilo.
Ne znam kako si ti vidio da se placa, ja sam je malopre skinuo i nigde mi nije pisalo da se placa.

Pogrijesio sam u postu na prosloj strani, nije farm navigator nego field navigator. Zadnjih par dana sam u farmi pa ne znam gdje udaram..

Nazad
Vrh